Vr 13 sept. Chinees Maanfeest uit de Volkskeuken van Xin Yu & Ouijdane Reyani


Rotterdam is thuishaven voor meer dan 170 nationaliteiten. Volksgerechten staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Het Verhalenhuis maakt deze graag zichtbaar. Rotterdammers presenteren in Belvédère’s Volkskeuken hun favoriete gerechten en delen tegelijkertijd gedurende een maaltijd hun persoonlijke (migratie)geschiedenis en cultuur met het publiek.

Vrijdag 13 september is speciaal ter gelegenheid van het Chinees Maanfeest de hoofdgast in Belvédère’s Volkskeuken: Xin Yu (China, Rotterdam) en Ouijdane Reyani (Marokko, Rotterdam). Het Chinees Maanfeest is een midherfstfestival, een feest dat al drieduizend jaar bestaat. In 2019 valt deze op 13 september. Vanavond maak je van binnenuit kennis met een andere eetcultuur en proef je hoe maancakes smaken, de lekkernij van het Chinese Maanfeest. Het maanfeest draait om het verlangen herenigd te worden, mensen nemen ronde vruchten mee, maken ronde koeken om te tonen dat ze hereniging wensen.
Ook is er een Chinese maaltijd van XinYu en een Chinese theeceremonie. De Rotterdams-Marokkaanse Ouijdane Reyani maakt tevens een dessert en vertelt over de betekenis van de maan en hereniging vanuit haar achtergrond. Iedereen is van harte uitgenodigd dit Volkskeukenfeest mee te maken, te komen luisteren en proeven.

Wanneer: vr 13 september 2019
Tijd: 18 – 21 uur, inloop 17.30 uur
Entree: 15 euro p.p. inclusief maaltijd en programma
Reserveren: noodzakelijk via deze link

© uit het fotoalbum van Xin Yu ZhuReacties zijn gesloten .