T/m 24 dec.: KunstKoopTentoonstelling voor uniek kerstcadeau

Kunst kijken en kopen – wellicht een mooi kerstcadeau – het kan dit jaar ook weer tijdens de Kunstkooptentoonstelling in Verhalenhuis Belvédère van 15 tot en met 24 december dagelijks op de derde verdieping. Er is voor ieder wat wils, van € 5 tot € 500 is er moois uit te zoeken.

 

Links van kunstenaar Sidra Ibrahim, rechts van Raghad Al-Anzi 

 

Deze editie bevat de werken van nieuwe Rotterdamse kunstenaars geïnspireerd op de stad, getiteld ‘Wederopbouw in Rotterdam | Hiyat‘. Rotterdam is een stad gericht op de toekomst en vol van verlangen, veerkracht, verhalen en (immaterieel) erfgoed. Voor veel Syrische Rotterdammers biedt de stad hen hoop; zelfs als het hart van de stad is plat gebombardeerd geworden, is wederopbouw mogelijk. Hiyat, leven, is een woord dat in gesprekken met deze kunstenaars terugkomt. Diala Brisly, Firas Kalousie, Sidra Ibrahim, Mosab Anzo, Raghad Al-Anzi, Maher Hasan, Lutfi Jafaar, Shazia Anjum, Rouba Abood zijn de deelnemende kunstenaars.

 

Wanneer:  16 t/m 24 december, dagelijks van 11 tot 17 uur en op andere tijden als de deur openstaat.

De OPENING van de expositie is vrijdag 15 december om 17 uur, met hapjes en drankjes en live muziek, wees van harte welkom!

Toegang: gratis, reserveren niet nodig.

 

Een project in samenwerking met De Stadscoalitie, Esseline van de Sande die eerder een essay schreef over de waarde van verhalenhuizen en over de aanwezigheid van de eerste gastschrijver Adnan Alaoda: ‘Hier is daar, daar is hier, Verhalenhuis als vrijplaats.’

 

 

Links van kunstenaar Diala Brisly, rechts van Firas Kalousi.

 

 

Welkom aan de nieuwe Artist-in-residence Diala Brisly

Vanaf half december ontvangt Verhalenhuis Belvédère een nieuwe kunstenaar in haar gastenverblijf: de Syrische beeldend kunstenaar Diala Brisly (1980, geboren in Kuwait, opgegroeid in Damascus).  “Rotterdam is een stad met rijke geschiedenis en betekenis, die dient als inspiratiebron tijdens mijn eerdere, tijdelijk verblijf in het Goethe instituut. Ik was vooral ontroerd door de verhalen van kunstenaars die na de Tweede Wereldoorlog door de nasleep navigeerden. Verhalen over veerkracht en herstel dankzij kunst, resoneerden diep in mij. In tijden van tegenspoed heeft creativiteit een transformerende kracht.” De opening van de kunstkoopexpo is tevens een hartelijk welkom aan de nieuwe kunstenaar in residentie.

 

 

 Reacties zijn gesloten .