Vr 15 sept. Sonya presenteert ‘het verhaal van mijn moeder’

Met veel plezier vertellen we iedereen over het verhaal van Sonya Dias. De Rotterdams-Kaapverdiaanse Sonya Dias presenteerde in 2016 het verhaal van haar moeder in een Kaapverdiaanse Volkskeukenavond in Verhalenhuis Belvédère. Tevens was haar verhaal later onderdeel van een tentoonstelling in samenwerking met Wereldmuseum Rotterdam.

 

Op vrijdag 15 september aanstaande presenteert Sonya samen met Lena Evora, Sonia Andrade, Melissa Fortes en Carla Nascimento het verhaal van haar moeder op bijzondere wijze in het Bibliotheektheater Rotterdam. Sonya maakte samen met muzikanten, dansers en theatermakers, van het verhaal van haar moeder een theatrale voorstelling, een storytellingevent waarbij de oude traditie uit Kaapverdië, de verhalenvertelkunst, op ludieke wijze nieuw leven wordt ingeblazen en wordt gecombineerd met theater, muziek en dans.

 

Als een eerste generatie Kaapverdiaanse vrouw verliet Sonya’s moeder op 16-jarige leeftijd Kaapverdië voor een betere toekomst in het haar nog onbekende Europa. Na een aantal omzwervingen kwam zij in Rotterdam terecht.
Verhalenhuis Belvédère verzorgt een aansluitende mini expo in de foyer van het Bibliotheektheater. Verder is er natuurlijk volop Kaapverdiaanse muziek, hapjes en drankjes.

 

De toegang tot de voorstelling is € 8,50 / € 11,50 per persoon. Hier reserveren

Locatie: Centrale Bibliotheek (Bibliotheektheater)

Datum: vrijdag 15 september, aanvang 20 uur


Kaapverdiaanse avond in Verhalenhuis Belvédère (moeder en Sonya 4e en 5e van links onderste rij)
© foto Joop Reijngoud

 

 

Sonya’s moeder © privecollectie familie Dias

 Reacties zijn gesloten .