Vr 16 mrt: Ausdauer presenteert theater, eten & binnenvaartverhalen

” De boot daalde, het licht verdween, de sluisdeuren opende zich, nieuw licht stroomde door de patrijzen naar binnen in de bedstee. Ik had mijn ogen op een kier. Geboren worden op een schip bepaalt je leven.”

De Rotterdamse theatergroep Ausdauer presenteert in de zomer van 2018 de locatievoorstelling ROAN. In de aanloop naar de première organiseert de groep in een aantal Rotterdamse wijken een avond met een unieke preview, muziek en schippersverhalen én speciaal in Verhalenhuis Belvédère natuurlijk met een maaltijd uit de Volkskeuken!

Wanneer:
vrijdag 16 maart, 18 – 22 uur, inloop vanaf 17.30 uur
entree 15 euro per persoon inclusief diner

reserveer hier alvast uw ticket

 

Let op speciaal aanbod: bent u lid van een binnenvaartfamilie? Laat het ons weten, we horen het heel graag, stuur een mail naar: linda@verhalenhuisbelvedere.nl, dan ontvangt u z.s.m. bericht.

 

Over de locatievoorstelling ROAN

In de Rotterdamse museumhaven ligt een bijzonder schip: de ROAN. Gebouwd in 1929 voer het schip kriskras door Europa en zag het traag de twintigste eeuw aan zich voorbij trekken. Toen Daniël Lehmann, medeoprichter en bassist van Ausdauer, in 2007 de ROAN kocht vond hij tijdens een verbouwing een doos vol liefdesbrieven. Een heimelijke correspondentie uit de jaren 70 tussen een schippersdochter en haar verkering, verstopt achter de betimmering van één van de bedsteden.

Ausdauer ging op zoek naar de brievenschrijvers en leerde zo niet alleen de bijzondere geschiedenis van het schip kennen, maar ook het verhaal van schippersdochter Ariane en haar vader. Het leverde een voorstelling op vol prachtige scheepsverhalen en boordevol nieuwe muziek van de vaste musici van Ausdauer.

ROAN is een speciaal voor op locatie in de Rotterdamse wijken een aangepaste versie van de voorstelling ‘De Eeuw van Ariane’. Die voorstelling zal vanaf de zomer van 2018 aan boord van de ROAN gespeeld worden, en door heel Nederland trekken. Ausdauer nodigt voor iedere keer dat ze ROAN speelt, Rotterdammers uit die kunnen vertellen over het leven op de binnenvaart of de geschiedenis van de scheepsbouw.

 

tekst: Enne Koens spel: Gabby Bakker, Arend Brandligt muziek: Jasper le Clercq – viool, Andreas Suntrop – gitaar, Daniël Lehmann – contrabas, Annette Schenk – klarinet.

 

.Reacties zijn gesloten .