Vr 17 feb.: boekpresentatie De echte Rotterdammer komt van buiten

 

Kenmerkend voor het Rotterdam van nu is het fenomeen ‘superdiversiteit’. Hiermee wordt bedoeld dat de stadsbevolking zo divers is geworden dat men eigenlijk niet meer over minderheden en meerderheden kan spreken. Naast dit verhaal over de superdiverse stad, is er het verhaal van migratie en integratie. Het boek ‘De Echte Rotterdammer komt van buiten’ maakt één ding onomstotelijk duidelijk: Rotterdam ontleent zijn identiteit aan migratie.

 

Met veel genoegen nodigt Uitgeverij THOTH je uit voor de feestelijke lancering van het nieuw te verschijnen boek:

 

DE ECHTE ROTTERDAMMER KOMT VAN BUITEN –

ROTTERDAM MIGRATIESTAD 1600-2022

 

door Paul van de Laar, die de Jurriaanse Leerstoel Geschiedenis van Rotterdam bekleedt, tevens hoofd van de afdeling geschiedenis van de Erasmus School of History, Culture and Communication en Peter Scholten, hoogleraar Migratie en Diversiteitsbeleid aan de Erasmus Universiteit en directeur van het Leiden Delft Erasmus (LDE) Centre voor de Governance van Migratie en Diversiteit (GMD).

 

Programma:

  • Presentatie (met beeld) door de auteurs
  • Overhandiging van het eerste exemplaar aan Hasna El Maroudi, journalist en programmamaker (o.m. NRC, Vers Beton, Lilith Magazine)
  • Aansluitend zal Hasna met de auteurs in gesprek gaan

 

Uiteraard is het boek te koop (€ 22,50) en na afloop van het programma kun je onder het genot van een drankje en hapje je boek door de auteurs laten signeren.

 

 

Boekpresentatie De echte Rotterdammer komt van buiten

 

Datum: vrijdag 17 februari 2023

 

Plaats: Verhalenhuis Belvédère, Rechthuislaan 1, 3072 LB Rotterdam

 

Aanvang: 17.00 uur, inloop vanaf 16.30 uur

 

Reserveren: tot uiterlijk 13 februari via info@thoth.nl.

 Reacties zijn gesloten .