T/m 12 mei: expo Chinese school Dan Hua Rotterdam 20 jaar in Bibliotheek

 
De grootste Chinese school van Nederland én Europa is in Rotterdam, genaamd Dan Hua.
 
Dan Hua Cultuur & Education Center is een zaterdagschool met ongeveer 500 leerlingen. Het onderwijs vindt plaats in het Marnix Gymnasium aan de Essenburgsingel 58 in Rotterdam.
 

 
De school beleeft in april haar 20-jarig jubileum. Dan Hua heeft in samenwerking met de Bibliotheek Rotterdam en de Jinan Universiteit uit Guangzhou (China) een Chinese Leeszaal opgezet in de Centrale Bibliotheek aan de Hoogstraat. Zij wil graag dat meer mensen kennismaken met de Chinese taal en cultuur.
 
Speciaal voor deze gelegenheid maakte Verhalenhuis Belvédère een foto-expositie die van 19 april t/m 12 mei te zien is in de Bibliotheek Rotterdam. De expositie bevat fotoportretten, tekeningen en boeken; zo zijn de ruim 500 leerlingen van Dan Hua, het docententeam en 4 leerlingen met hun ouders, t.w. Andrew Ho, Stijn Dorst, Ruya en Ozan Bozdag geportretteerd. Hieruit blijkt dat niet alleen leerlingen van Chinese afkomst bij Dan Hua leren maar steeds meer Rotterdammers het Mandarijn ontdekken als taal van de toekomst.
 
Met de opening van de Chinese leeszaal, een tentoonstelling en een evenementenprogramma in de Bibliotheek Rotterdam nodigt Dan Hua alle Rotterdammers uit haar jubileum mee te vieren en kennis te maken.
 
Opening:
vrijdag 19 april, 14  uur, 2e etage Bibliotheek Rotterdam, entree gratis. Iedereen is van harte uitgenodigd. Daarna dagelijks geopend tot en met 12 mei 2019.
 Reacties zijn gesloten .