Livestream terugkijken: Vietnamese Volkskeuken van Nghia Ha Do

 

 

Op vrijdag 19 februari presenteerden we live vanuit de Volkskeukenstudio de Vietnamese Volkskeuken van Nghia Ha Do via Facebook (mét mogelijkheid tot afhalen van het Vietnamees (drie-componenten)menu).
In de Volkskeuken koken Rotterdammers hun favoriete maaltijden, vertellen hun levensverhalen en delen hun familierecepten en -rituelen.
 

Voor wie het live event heeft gemist, is er een herkansing: kijk hier terug.

 

Over Nghia
Nghia Ha Do is geboren in 1971 in Hanoi, Vietnam. Haar vader was docent landbouwkunde aan de universiteit. Ook haar moeder werkte daar en Nghia ging voor het gemak ook daar studeren. Nghia had een droom, ze wilde graag naar Europa vanwege de mooie verhalen die haar vader haar vaak vertelde. In zijn jonge jaren werkte hij een aantal jaren in Europa en keerde dan altijd met de mooiste verhalen en de vreemdste lekkernijen terug. Nghia verlangde als kind al dat ze naar dat vreemde Europa zou reizen om daar ‘een broodje kaas’ te kunnen eten. In 1994 werd deze droom werkelijkheid en verhuisde ze naar Nederland. Ze kreeg een dochter en na veel verschillende baantjes startte ze in 2005 een eigen onderneming: een loempiakraam aan de Slinge in Rotterdam.
Deze draaide met veel succes tot aan de lockdown. Stilzitten is voor Nghia echter geen optie. Ze kookt nu voor ouderen uit de buurt, zorgt voor boodschappen en maaltijden. Ook start ze binnenkort samen met huisvriend Wim aan een nieuwe culinaire uitdaging: NemNem.
 

Nghia toonde tijdens de online Volkskeuken haar vietnamese kookkunsten en vertelde meer over haar migratieverhaal en familiegeschiedenis en over haar nieuwe plannen.
 


 

Over de Volkskeuken
De Volkskeuken is het ontmoetingsprogramma rondom identiteit en erfgoed. Rotterdammers koken voor publiek, en delen tegelijkertijd hun (persoonlijke) migratieverhaal. Rotterdam is thuishaven voor 206 verschillende nationaliteiten; volksgerechten staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Het Verhalenhuis maakt deze graag zichtbaar en laat bezoekers de geuren, rituelen, smaken en gewoonten beleven. Ook vieren we elkaars feestdagen.
 

 
 

De Volkskeuken van Nghia Ha Do (Rotterdam/Hanoi, Vietnam)
 

LET OP:

# Speciaal in deze lockdown-periode vindt het koken en vertellen live plaats via Facebook, tussen 17 en 18 uur.
 

# Geen zin om zelf te koken? Een half uur na afloop van de livestream kan de Vietnamese dinermaaltijd ook worden afgehaald bij de Volkskeukenstudio van het Verhalenhuis in Rotterdam-Katendrecht aan de Atjehstraat 98. We houden ons daarbij aan de hygiëne eisen, maken geen fysiek contact, houden anderhalve meter afstand en dragen mondkapjes.
 

Wanneer: vrijdag 19 februari 2021
 

Tijd: 17 – 18 uur live koken en vertellen via Facebook; afhalen is mogelijk tussen 18.30 en 19 uur, adres Atjehstraat 98 in Rotterdam-Katendrecht.
 

Kosten en reserveren: online kijken en luisteren is gratis, een afhaalmaaltijd is € 15,00 p.p. Tickets te koop via deze link.

 

 Reacties zijn gesloten .