Vr 19 juni: fietstocht Stadsvrouwen van Zuid

zimage001

Belvédère Verhalenhuis Rotterdam en Stichting Stadsvrouwen presenteren een driedelige serie: een uitnodiging om het stedelijke leven via verschillende stadsvrouwen te ervaren en te beleven.

 

Op 19 juni 2015  maken we kennis met diverse stadsvrouwen van Zuid, op 25 september gaan we naar Rotterdam Noord  en 6 november fietsen we door  Rotterdam West.

 

Tijdens de fietstochten ontmoeten we stadsvrouwen die op verschillende manieren het stedelijke publieke domein mede vormgeven. Als ondernemer of  vrijwilliger. Terloops of bewust. Klein of groots.  Het gaat om vrouwen die de stad meemaken en meedragen. We zijn nieuwsgierig naar hun persoonlijke verhalen. Wat is hun ondernemerschap van het leven en hun inzet voor de stad? Wat is hun motivatie? Hebben zij een feminiene blik op de stad? En wat betekent dat?

 

Startpunt van de fietstocht op 19 juni is Rotterdamse Munt. De oprichters hebben zich laten inspireren door publiciste en activiste Jane Jacobs (1916-2004). Hun uitgangspunten zijn kort samengevat: het bevorderen van samenwerking en ‘eigenaarschap’ in het publieke domein en de stedelijke diversiteit zichtbaar en voelbaar maken. We maken kennis met Ingrid Ackermans om onze weg te vervolgen door Feijenoord, Afrikaanderwijk en Katendrecht. We laten u graag verrassen door de tussenstops die we maken. Zo neemt bijvoorbeeld vastgoedvrouw Petra Rutten werkzaam bij Heijmans ons mee door de ontwikkelingen van Katendecht en haar visie daarop. In  Belvédère, Verhalenhuis Rotterdam wisselen we uit en eten we samen  soep gemaakt door onze Rotterdamse Bulgaarse gastkok Emilya Bosma van Zuid.

 

PROGRAMMA

14.30 uur welkomstwoord initiatiefnemers op locatie: Rotterdamse Munt, Brede Hilledijk 2

14.45 uur ontmoetingen en fietsen in Feijenoord, Afrikaanderwijk en Katendrecht (met het gezamenlijk eten van een Bulgaarse soep).

19.30 uur afsluiting op locatie: Belvédère, Verhalenhuis Rotterdam, Rechthuislaan 1, Katendrecht

 

Kosten programma 15 euro inclusief twee consumpties, soep met brood van onze gastkok

 

Wij verzoeken u om zelf voor een fiets te zorgen.

Aanmelden is noodzakelijk en kan door Aysel Kaya te bellen of te mailen: aysel@ayconnect.nl 06-28272178. U krijgt dan een bevestiging met wat extra informatie.

 Reacties zijn gesloten .