Vr 2 okt.: Chinese Wijn & Spijs met Arjan Chan, Jinai Looi & Fenmei Hu

Op vrijdag 2 oktober 2020 van 18 tot 22 uur is in het kader van de (luister)expositie Chinese Restaurantverhalen in Rotterdam in Verhalenhuis Belvédère een sjieke Chinese Wijn en Spijs. Gastkoks c.q. beeldend kunstenaars Fenmei Hu (Rotterdam/Wenzhou, China) en Jinai Looi (Rotterdam/Singapore) presenteren samen met ondernemer Arjan Chan een uniek vijfgangen-verhalen-diner, met wijnen en verhalen.

 

Arjan Chan vertelt over de ondernemersfamilie Chan. Hij is eigenaar van Aziatische supermarkt- en restaurantketen Wah Nam Hong, de vestiging aan de West-Kruiskade in Rotterdam bestaat al sinds 1986.

 

Gastkok Fenmei Hu leeft sinds haar 9e jaar in Nederland en komt uit Wenzhou in China. Zij is beeldend kunstenaar, curator in het Verhalenhuis en runt Space101 aan de Diergaardesingel. Zij vormt speciaal deze avond een duo met gastkok Jinai Looi – geboren in Singapore en sinds 1982 in Nederland. Haar vader verkocht Chinese delicatessen en de beste noedels ter wereld in Rotterdam. Hij is nu met pensioen en Jinai is inmiddels bekend als kok, life style designer, ondernemer en eigenaresse van kookstudio/winkel het Zesde Geluk. Deze avond excelleren Fenmei en Jinai samen in een feestelijk vijfgangendiner.

 

Reserveren
De kosten voor dit diner, de bijbehorende wijnproeverij en verhalen bedraagt 32,50 euro per persoon. Iedereen is van harte uitgenodigd deze unieke avond mee te maken. In verband met COVID-19 max. 30 personen.

 

Wanneer: vrijdag 2 oktober, van 18 tot ca. 22 uur.
Tickets verkrijgbaar via deze link

Op de foto’s van boven naar beneden: vader van Arjan Chan voor zijn restaurant Wah Nam, Jinai Looi met haar ouders in Singapore en beneden Arjan Chan als kind in het restaurant van zijn vader.

 

Verhalenhuis Belvédère beleeft een bijzondere luisterexpositie Chinese Restaurantverhalen waarin Chinese Rotterdammers vertellen over hun persoonlijke (familie)geschiedenis, hun ondernemingszin en culinaire avonturen. Bijna een eeuw geleden opende het eerste Chinese restaurant van Nederland, in Katendrecht. In de jaren 80 was een derde van alle restaurants Chinees(-Indisch). Nu zijn alweer de helft van die restaurants verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor wok- en sushiketens, hippe Asian fusion concepten en authentieke eethuizen. Een hele generatie Chinese koks en restauranthouders gaat met pensioen. Voordat dit erfgoed verloren gaat, is Verhalenhuis Belvédère onder leiding van curator Fenmei Hu op zoek gegaan naar de plekken, de recepten, de gebruiken, de mensen & hun verhalen. De luisterexpositie krijgt veel aandacht en trekt publiek uit heel Nederland. De (audio)verhalen van drie generaties Chinese koks en restauranthouders in Rotterdam zullen ook voor de eeuwigheid bewaard in het Rotterdamse Stadsarchief. Tot en met oktober is de expositie nog te bezoeken!Reacties zijn gesloten .