vr 20 nov.: Fietsen met vrouwen in Noord

STADSONTDEKKINGSTOCHT

Verhalenhuis Belvédère en stichting Stadsvrouwen presenteren een driedelige serie: een uitnodiging om het stedelijk leven via verschillende stadsvrouwen te ervaren en te beleven. In de eerdere afleveringen in juni en september maakten we kennis met stadsvrouwen van Rotterdam-Zuid en Rotterdam-West; vrouwen die op hun eigen wijze betekenis geven aan plekken in de stad én gezamenlijk het stedelijk weefsel versterken. Op 20 november fietsen we door Rotterdam-Noord.

zimage001

Over de fietstochten
Middels een fietstocht maken we kennis met enkele stadsvrouwen die het stedelijk publieke domein mede vormgeven. Als ondernemer of als vrijwilliger. Terloops of bewust. Klein of groots. Het gaat om vrouwen die de stad meemaken en meedragen. We zijn nieuwsgierig naar hun persoonlijke verhalen. Wat is hun motivatie? Hebben zij een feminiene blik op de stad? En wat betekent dat?

 

Programma in Noord
Startpunt op 20 november is de Hofbogen. Ebru Fähmel ontvangt ons bij Nona & Nene’s Kitchen. Bij een heerlijk bakje Rotterdamse thee en koffie vertelt zij ons over het ontstaan van ‘haar plek’. Vanaf de Hofbogen vervolgen wij onze weg en laten u graag verrassen door de tussenstops die we maken. Ook zijn we nieuwsgierig naar uw inzichten en ervaringen. We sluiten de fietstocht af in de Nieuwe Banier. Onderwijskundige Pinar Coskun ontvangt ons daar met een eenvoudige, veganistische maaltijd en vertelt over initiatieven in Noord ter bevordering van het gebruik van duurzaam voedsel in het dagelijks leven.

 

Programmatijden:
14.30 uur: welkomstwoord en kennismaking op locatie: Nona & Nene’s Kitchen, Raampoortstraat 32, de Hofbogen
14.45 uur: ontmoetingen en fietsen door Noord
19.30 uur: afsluiting met gesprek en maaltijd: De Nieuwe Banier, Banierstraat 1, Rotterdam-Noord.

 

Kosten:
15 euro per persoon inclusief koffie en thee en een eenvoudige maaltijd.

 

Voorwaarden:
Wij verzoeken u om zelf voor een fiets te zorgen. Aanmelden is noodzakelijk en kan door te bellen of mailen met Aysel Kaya:  aysel@ayconnect.nl / 06 – 28272178. U ontvangt een bevestiging met extra informatie.

 

 Reacties zijn gesloten .