Vr 21 juni: De Geluiden van Katendrecht, interactieve ééndagstentoonstelling voor alle Kapenezen & Katendrechters

 

Vrijdag 21 juni 2024 presenteert een groep onderzoekers van TU Delft een eendagstentoonstelling ‘De Geluiden van Katendrecht’.

 

We nodigen alle Kapenezen, Katendrechters en andere geïnteresseerden van harte uit te komen luisteren en ontmoeten.

 

Tekening Nadia Nena

 

 

Op vrijdag 21 juni komen de Geluiden van Katendrecht en de geluidsbeleving in de buurt tot leven! Een interactieve tentoonstelling zal de bevindingen laten zien van het onderzoeksproject NOISE®, waarin de transformatie van openbare ruimten in havengebieden onderzocht wordt. Het NOISE® project onderzoekt specifiek geluid in herontwikkelde havengebieden en verbindt aspecten van omgevingsgeluid met inzichten over sociale veerkracht.

 

Katendrecht is in de afgelopen jaren ingrijpend veranderd, en daarmee ook de beleving van de buurt. Van een klassieke havenbuurt vol industrie en arbeiderskroegjes tot grote bouwprojecten en nieuwe uitgaansgelegenheden: welke geluiden beheersen het publieke leven op Katendrecht? Wat mist de ene bewoner, en waar heeft de andere misschien een hekel aan?

 

Kom langs en ontdek via nieuwe geluidsopnames en buurttekeningen de geluiden die de buurt typeren. Natuurlijk is er een welkomstdrankje uit de Volkskeuken.

 

Wanneer: vrijdag 21 juni 2024

Tijd: 17.00 – 20.00 uur

Kosten: entree gratis

Reserveren is niet nodig

 Reacties zijn gesloten .