Za 22 feb. Abelmans Tafelportret #1: Katendrecht & Wim Mul

 
Beeldend kunstenaar, activist, pionier, projectleider, speciaal adviseur en verhalenverteller
Hans Abelman viert zijn tachtigste verjaardag in Verhalenhuis Belvédère een jaar lang met hard werken. Hij betrekt als artist-in-residence een ruimte op de derde verdieping van het Verhalenhuis.
 
Abelman (1940) tekent en schildert, maakt grafisch werk en installaties met gevonden voorwerpen, oude foto’s en vooral met zijn verzamelingen en zijn persoonlijk archief. Hij was van 1988 tot aan 2000 werkzaam als hoofd Kunst in de Openbare Ruimte in Rotterdam en daarna als projectleider van de Internationale Beelden Collectie (IBC) Rotterdam tot in 2005. Hij geldt als de nestor van kunst in de wijken, een meester in verbinding door verbeelding.
 
Wij zijn vereerd dat hij in 2020 zijn Wunderkammer, zijn huidige atelier mét archief in de Waalhaven, voor een jaar verplaatst naar de voormalige woning van Wally Elenbaas en Esther Hartog in het Verhalenhuis. Daar werkt hij (verder) aan TAFELPORTRETTEN, een serie volkskeukenavonden met tafelredes, verhalen en debatten en diverse installaties, een tentoonstelling én nieuwe kunstwerken die hij gedurende het jaar op diverse momenten presenteert. In Verhalenhuis Belvédère én in de wijk.
 
We nodigen iedereen van harte uit de eerste avond mee te maken, op zaterdag 22 februari aanstaande in Belvédère’s Volkskeuken:
 
Abelmans Tafelportret #1: Katendrecht & Wim Mul.
 
Ieder programma bevat een driegangendiner, een hommage aan een wijk en/of personage, een tafelrede, live muziek, een verhaal en onverwachte gasten.
 
 
 
Abelman schrijft:
 
‘De wijk Katendrecht. Bewoners, kunst in de openbare ruimte, kunstenaars, context en vergankelijkheid. Wel 20 aanleidingen om hier te starten met het eerste portret. Het portret zal geboetseerd, gemodelleerd worden naar ideeën van de kunstenaar met behulp van anderen. Zij die kleur kunnen geven aan het portret en facetten extra accentueren. Natuurlijk open ik de doos van Pandora en toon objecten. Ik vertel over de anekdotes en gebeurtenissen die ik heb meegemaakt op Katendrecht: Ketelbinkie, de Roeiers, Edo Fimmen, Kees Buckens en Li Di Cai. Vooral breng ik via het portret een hommage aan Wim Mul (90), de voormalige banketbakker van Katendrecht, met een winkel aan de Rechthuislaan 28. Over vakmanschap, het leven van oud(er) worden, geluk en de toekomst.’
 
Wanneer: zaterdag 22 februari, aanvang 18 uur. Inloop vanaf 17.30 uur.
 
Deelname: € 15 p.p. inclusief maaltijd, programma en welkomstdrankje.
 
Reserveren noodzakelijk via deze link.
 
 
 
Rechts in skybox het Oude Noorden met links vooraan Wim Mul

 


 
Mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van CBK Rotterdam.Reacties zijn gesloten .