Vr 22 mrt.: de Argentijnse Tango Volkskeuken van Mariano Laplume met een pop-up Milonga

 

De Volkskeuken is het ontmoetingsprogramma rondom identiteit en erfgoed. Rotterdammers delen hun favoriete maaltijd met het publiek en vertellen en verbeelden gedurende de avond tegelijkertijd hun persoonlijke familieverhalen.

 

Vrijdag 22 maart 2024 presenteren we een Argentijnse Tango Volkskeuken van Mariano Laplume met een pop-up Milonga.

 

 

Mariano Laplume is een veelzijdige kunstenaar, violist, tangodanser en performer geboren in Buenos Aires (Argentinië) en nu woonachtig in Rotterdam. Als violist was hij medeoprichter van het internationaal gerenommeerde en geliefde Sexteto Milonguero, die in vele verschillende milonga’s en festivals in Buenos Aires en over de hele wereld speelde. Hij studeerde Argentijnse Tango ook als dansvorm in Buenos Aires en werkte ook in Parijs, Berlijn, Londen en in andere Europese steden.

 

In Verhalenhuis Belvédère presenteert hij deze avond een traditionele Argentijnse locro (stoofpotje) uit de Volkskeuken, vertelt over zijn familiegeschiedenis en geeft een workshop tango met als afsluiting een pop-up Milonga; Milonga is een Argentijnse, Uruguayaanse en Zuid-Braziliaanse muziekvorm en dansstijl maar ook wordt de naam (nog steeds) gebruikt voor het aanduiden van gelegenheden waar (vrij) tango en milonga wordt gedanst. 

 

Wees van harte uitgenodigd deze unieke avond mee te maken.

 

Wanneer: vrijdag 22 maart 2024

Tijd: 18 – 23 uur, inloop vanaf 18 uur, start programma 18.30 uur

Kosten: € 17,50 p.p. inclusief diner

Reserveren: is noodzakelijk en kan via deze linkReacties zijn gesloten .