Livestream terugkijken: Turkse Volkskeuken van Muzeyyen Özkan

 

Op vrijdag 23 april presenteerden we de Volkskeuken van Muzeyyen Özkan (Rotterdam, Gaziantep/Turkije) live via Facebook met mogelijkheid tot afhalen van een feestelijk driegangen menu.

 

Heeft u de livestream gemist? Via deze link is er een kans om deze alsnog terug te kijken.

Muzeyyen maakte: Patlican kebabı, Pirinç pilavı (rijst), Çoban salata, Mercimek çorba  (linzen soep), Şam tatlı en Havuçlu meze (Wortel met yoghurt).

     

 

23 April is de Dag van het Kind, ter nagedachtenis van de omgekomen kinderen in de oorlog in Turkije. Kinderen krijgen op deze dag veel aandacht, hebben geen les, en mogen bijvoorbeeld op plaatsen van bestuursambtenaren zitten. Er zijn veel (verklede) optochten en dansen, ook Muzeyyen heeft veel herinneringen aan deze speciale feestdag. Tijdens de livestream deelt Muzeyyen haar favoriete gerechten en persoonlijke verhaal en herinneringen.

Müzeyyen Özkan is geboren in Gaziantep, in het zuidoosten van Turkije, aan de grens met Syrië. Gaziantep is een van de oudste steden ter wereld en een van de grootste producenten van pistachenoten in de wereld. Jaarlijks is er het Pistache Kunst & Cultuurfestival. De stad geldt ook als de bakermat van de baklava en lahmacun, de (pittige) turkse pizza’s zoals wij deze noemen in Nederland.
 De liefde voor het koken kreeg Muzeyyen van jongs af aan met de paplepel ingegoten. 
“Mijn geboortestad Gaziantep is sinds 2015 door UNESCO uitgeroepen als de vierde stad in de wereld als het gaat om culinair erfgoed
 en gastronomie.”

 

LET OP:
# Speciaal in deze lockdown-periode vindt het koken en vertellen live plaats via Facebook, tussen 17 en 18 uur.
# Zin om het Turkse feestmenu te proeven? Een half uur na afloop van de livestream kan deze speciale dinermaaltijd worden afgehaald bij de Volkskeukenstudio in Rotterdam-Katendrecht aan de Atjehstraat 98. We houden ons daarbij aan de hygiëne eisen, maken geen fysiek contact, houden anderhalve meter afstand en dragen mondkapjes. Zie voor bestellen hieronder.

 

De Volkskeuken van Muzeyyen Özkan
Wanneer: vrijdag 23 april 2021
Tijd: livestream 17 – 18 uur koken en vertellen via Facebook; afhalen is mogelijk tussen 18.30 en 19 uur, adres Atjehstraat 98 in Rotterdam-Katendrecht.
Kosten en reserveren: online meekijken is gratis, een afhaalmaaltijd is € 15,00 p.p. Tickets te koop via deze link.

 

Over de Volkskeuken

De Volkskeuken is het ontmoetingsprogramma rondom identiteit en erfgoed. Rotterdammers koken voor publiek, en delen tegelijkertijd hun (persoonlijke) migratieverhaal. Rotterdam is thuishaven voor 206 verschillende nationaliteiten; volksgerechten staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Het Verhalenhuis maakt deze graag zichtbaar en laat bezoekers de geuren, rituelen, smaken en gebruiken beleven. Ook beleven we in de Volkskeuken elkaars feest- en herdenkingsdagen en evenementen.Reacties zijn gesloten .