Vr 23 feb.: boekpresentatie Alice Fortes: de verborgen Kaapverdiaanse keuken

 

Alice Fortes presenteert op vrijdag 23 februari 2023 in Verhalenhuis Belvédère haar eerste Kaapverdiaanse kookboek.  Je bent van harte uitgenodigd bij deze presentatie aanwezig te zijn!

 

Alice is in Nederland geboren, een kind van Kaapverdiaanse ouders. Ze presenteert de Verborgen Kaapverdiaanse keuken oftewel een mix van de Afrikaanse en de Portugese keuken aangevuld met heel veel verschillende wereldse ingrediënten, net zoals de gemiddelde Kaapverdiaan een echte mix is! Van oudsher eten veel Kaapverdianen vis en vegetarisch. De Kaapverdiaanse eilandbewoners gebruikten al jarenlang ‘superfoods’ als ingrediënten voordat het een gewilde marketingterm werd. Ze gebruiken veel pompoen en zoete aardappelen.

 

 

 

Ben jij aanwezig bij deze bijzondere lancering van dit Kaapverdiaans kookboek vol bijzondere gerechten en verhalen?

 

Wanneer: vrijdag 23 februari
Tijd: 17.30 uur inloop, 18.00 uur start boekpresentatie en gezamenlijk eten na afloop.
Toegang: gratis. Let op: bij aankoop van een boek krijg je de maaltijd gratis (vegan of vis).
Reserveren is noodzakelijk en kan via deze link. Daarmee ben je verzekerd van een plaats. Aan de deur zullen slechts nog een beperkt aantal kaarten te koop zijn.

 

Alice: “Wanneer mijn moeder kookte, hing ik altijd aan haar rokken. Haar gebraden kip rook zoo lekker, je kon het op straat al ruiken.” Alice Fortes is geboren en getogen in Rotterdam, Delfshaven. Haar vader Antonio Fortes is in de zestiger jaren vanuit Kaapverdië (Santo Antão) naar Nederland gekomen. Na de gezinshereniging met haar moeder, Judith Fortes en haar zussen en broer (Joane, Maria, Roberto en Hiolanda; Felipa is helaas overleden in Kaapverdië op 3-jarige leeftijd) werd Alice in 1971 geboren. “Ik groeide op in een gezellig gezin met veel morabeza (=Kaapverdiaanse gastvrijheid) en waarbij de deur altijd voor anderen openstond. Mijn moeder was een soort Moeder Theresa. En eten, speelde daarbij een grote rol.”
Alice is als enige in Nederland geboren. Zij werd dan ook thuis de ‘’Holandesa” genoemd. Een verhaal over opgroeien in twee culturen, heimwee, meerdere talen spreken, muzikaliteit en (leren) koken.

 
Alice Fortes heeft eerder twee kookboeken samengesteld: ‘Spicy, de West-Kruiskade kookt’ en ‘Harina PAN’ voor Radio Brasa. Ze is als betrokken Rotterdammer verbonden aan vele organisaties en projecten. Als founder van de Kaapverdiaanse Kookworkshops en co-founder van het rum merk Duarte Lopes grogue wil ze het Kaapverdiaans erfgoed eren en bewaken. Daarnaast is ze werkzaam als directeur van de Art Studio Hoogvliet. Ze inspireert verschillende ondernemers, organisaties en stichtingen door middel van strategische inspiratie sessies.


Reacties zijn gesloten .