Vr 24 nov.: ‘Fabulously Ever After’ Merel Ivens / Lolo Bottoms in Belvédère’s Volkskeuken

 

 

Fabolously Ever After

“Of hoe drag mij hielp de man te worden die ik ben”

 

 

Vrijdag 24 november is Merel Ivens (38) of Lolo Bottoms de hoofdgast in Belvédère’s Volkskeuken.

 

 

Het is tevens de eerste soloshow van Merel. Hoewel, soloshow…? Toen de Rotterdamse transman Merel na een toch al roerig leven op zijn 32e zijn transitie startte, stapte hij gelijktijdig de ‘wondere wereld van drag’ in, zoals hij zelf zegt. Optreden als zijn alterego Lolo Bottoms begon als hobby en uitdaging. Dat ging weliswaar niet niet zonder slag of stoot, maar drag groeide uit tot zijn passie en beroep.

 

Ook zijn transitie had de nodige uitdagingen. Niet alleen moest zijn omgeving wennen aan zijn manzijn, het beeld dat hij van zichzelf had ging steeds meer kloppen met wat hij terugzag in de spiegel. Vooral bleek zijn positie in de maatschappij te veranderen. Merel had immers 32 jaar als vrouw geleefd, was opgevoed als meisje. Al voldeed hij nooit echt aan een stereotypisch beeld, pas in zijn transitie werd hij zich pas echt bewust hoe verschillend mannen en vrouwen benaderd en gezien worden. Wat hij echter nooit verwacht had, was dat drag hem in zijn dagelijks leven verder zou helpen. Door in de huid van Lolo Bottoms te kruipen – als artiest, host, gastvrouw en activist – leerde Merel meer over zichzelf en werd hij de man die hij nu is.

 

Tijdens deze show stappen Lolo en Merel in de schijnwerpers om op sprookjesachtige wijze dit bijzondere verhaal met alle gasten te delen. In de pauze wordt een heerlijke maaltijd uit de Volkskeuken geserveerd. Na afloop is er gelegenheid tot vragen en gesprek.

 

Trans-icoon, zangeres en vriendin: Agnes Geneva is hostesss van de avond en verzorgt een gastoptreden.

 

 

Wanneer: vrijdag 24 november 2023

Tijd: 18 – 22 uur, inloop vanaf 17.30 uur

Kosten: € 22,50 p.p. inclusief programma, maaltijd en welkomstdrankje

Reserveren is noodzakelijk en kan via deze link

 Reacties zijn gesloten .