Za 25 mei: DAG & NACHT KOERS! Verhalendiner tijdens de Ronde van de Kaap

 

 

Wielrennen is dé sport van verhalen. Verhalenhuis Belvédère ligt direct aan het wedstrijdparcours van de legendarische Ronde van Katendrecht. Sinds 2010 wordt deze weer jaarlijks georganiseerd. Meerdere stemmen claimen het oerinitiatief voor De Ronde. Naar alle waarschijnlijkheid is 1948 het allereerste jaar voor de koers geweest! Dit jaar is er een speciaal Vlaams literair en muzikaal wielerprogramma aangevuld met de verhalen uit het Katendrechtse peloton, speciale gasten én een diner uit Belvédère’s Volkskeuken:
 
DAG & NACHT KOERS!
De legendarische Vlaamse wielercommentator José de Cauwer en sportjournalist Ruben van Gucht en muzikant Geert Vandenbon komen naar de Kaap. Zij presenteren Dag & Nacht Koers!: ‘Een wielerkoers heeft twee gezichten. Als de avond valt, worden wielrenners mensen zoals u en ik. Op klaarlichte dag zoeft het peloton voorbij. Atleten op het toppunt van hun kunnen. Camera’s draaien, spanning stijgt. De sprint is bloedstollend. Winnaars en verliezers wentelen zich in lof en gejammer. Woordenvloed vol drama en heroïek. Als het circus halt houdt en de avond valt worden atleten mensen. Vlees en bloed. Karakters. Met ambities en dromen, met blessures en twijfels. De benen blijven stil en het brein gaat draaien.’
 
Normaliter vormt José de Cauwer voor het programma DAG & NACHT KOERS! een duo met Michel Wuyts. Onverwacht heeft deze tot zijn grote spijt moeten afzeggen voor de Ronde van de Kaap. Maar hij wordt met verve vervangen door sportjournalist Ruben van Gucht. Deze laatste maakte in recente jaren furore als centrale presentator van kwaliteitsprogramma’s als Extra Time Koers en De Kleedkamer.
 
Zij delen hun verhalen met de gasten. Grote histories en leuke weetjes, grappige anekdotes en vertelsels waar je stil van wordt. In dit programma trekken zij op met Geert Vandenbon. Rustbrenger én gangmaker. Gewapend met een gitaar, versterken zijn liedjes de woorden. Ze maken ook gebruik van prachtige wielerfoto’s die de verhalen en songs voeding geven.
 
De (gezonde) wielermaaltijd wordt bereid door een kok uit het profpeloton van de Jumbo Visma-wielerploeg.
 
De WielerVolkskeuken in de Ronde van Katendrecht
 
Wanneer: zaterdag 25 mei inloop 18.30 uur, start programma 19.00 uur.
 
Entree: 25 euro pp inclusief maaltijd exclusief drankjes
 
Koop uw tickets hier via deze link voor zaterdag 25 mei.Reacties zijn gesloten .