Vr 25 mrt. Chileens muzikale Volkskeuken met Coulon & Azán

 

 

Verhalenhuis Belvédère presenteert in nauwe samenwerking met Zona Franca en de Chileense gemeenschap in Rotterdam een muzikale Volkskeukenavond met het Chileense muzikantenduo Coulon & Azán: ‘Waar het licht geboren wordt’.

 

 

Marcelo Coulon, muzikant en componist, is sinds 1978 bekend als lid van de Chileense band Inti Illimani. Waar hij de quena, piccolo, fluit en Mexicaanse gitaarrón bespeelt en deel uitmaakt van de achtergrondzang. David Azán nam als muzikant deel aan de belangrijkste nationale festivals en heeft meer dan 10 producties op zijn naam staan als uitvoerder, sessiemuzikant, arrangeur, componist en producer. Het duo Coulon & Azan brengt in maart een bezoek aan Europa, met concerten gepland in België, Zweden, Duitsland en Nederland en op 25 maart in Rotterdam.

 

In Verhalenhuis Belvédère is op dat moment een expositie van beeldend kunstenaar Hans Abelman waarin deze verhaalt over zijn band en betrokkenheid bij juist de Chileense schildersbrigades in Rotterdam, in de jaren 70. De brigades maakten vele muurschilderingen op uitnodiging van onder andere de Rotterdamse Kunststichting. Onder hen Julio Moreno Robles en Juan Heinsohn Huala en vooral ook Jorge Kata Nuñez, die circa zestig muurschilderingen in het hele land heeft gemaakt. Vandaag de dag zijn echter alleen de schilderingen op de pilaren van metrostation Zuidplein uit 1976, nog over. Maar de vraag is hoe lang nog?

 

 

Programma 25 maart:

 

Inleiding door Juan Heinsohn Huala – over Chilenen, Rotterdam en nieuwe generaties – en Hans Abelman – over zijn persoonlijke band met de Chileense gemeenschap en zijn actuele expositie in het Verhalenhuis.

 

Host & tolk deze avond is Lisa Heinsohn Huala.

 

Het programma is inclusief een Chileense maaltijd uit de Volkskeuken.

 

Programma:

15.30 uur inloop

16.00 uur: welkomstwoord, introductie door Juan Heinsohn Huala en Hans Abelman en aansluitend introductie gastkoks & host/tolk

16.30 uur: optreden deel 1

17.15 uur: hoofdmaaltijd

18.15 uur: optreden deel 2

19.15 uur: dessert, napraten en expositie bezoeken

20.00 uur: uitloop

 

Linksboven  Jorge Kata Nuñez en rechts Juan Heinsohn Huala eerder in Belvédère. Rechtsboven Juan Heinsohn aan het werk in de jaren 70. Onderste rij muurschilderingen van Kata & Kata op bezoek bij Hans Abelman in zijn atelier in de Waalhaven.

 

 


CHILEENSE MUZIKALE VOLKSKEUKEN MET COULON & AZÁN

 

Wanneer:

vr 25 maart 2022

 

Tijd:

16-20 uur, inloop vanaf 15.30 uur

 

Kosten:

€ 15 p.p. inclusief Chileense maaltijd

Reserveren noodzakelijk via deze link.

 

Met veel dank aan de Chileense gemeenschap in Rotterdam.

 

 

Meer over Coulon en Azán

Door inspiratie en doorzettingsvermogen hebben Marcelo Coulon en David Azán, de rustige tijd van hun lockdown gewijd aan het maken van voorstellen, welke zij ter beschikking wisten te stellen, aan hen die het nodig hadden; of het nu was om bijeenkomsten van toekomstdromen voor de buurt, de stad of het land nieuw leven in te blazen of om hen te begeleiden, die te lijden hadden onder de gevolgen van de pandemie. Met overtuiging verklaren zij, dat muziek harten en samenlevingen veranderden. Een voorbeeld daarvan is het samen met Jorge Baradit gecomponeerde lied, als eerbetoon aan Plaza Dignidad en het met medewerking van Patricio Manns verrichte werk, dat zijn vruchten heeft afgeworpen in El tiempo en los ojos (tekst Patricio Manns, muziek David Azán) en Donde nace la luz (tekst Marcelo Coulon, muziek David Azán), waarvan de laatste een zeer fraaie videoclip heeft.

 

(Muziek van het duo Coulon & Azan: https://www.youtube.com/watch?v=E8R9UIovTW4)

 

 Reacties zijn gesloten .