Vr 25 nov.: Moedige Vrouwen

Unknown-1Vrijdag 25 november is de Internationale Dag tegen geweld tegen vrouwen. In Verhalenhuis Belvédère tussen 10 en 14 uur een ochtend vol inspiratie en vrouwelijke kracht! Kom je ook? Toegang gratis.

Organisatie:
Elly König, Gusta Bouwman, Marie Dadvar & Anita van Ast

Aanmelden kan via moedigevrouwen@gmail.com

 

Over deze speciale dag:

Over de hele wereld wordt er op 25 november extra stil gestaan bij het nog steeds voorkomende en in sommige streken zelfs toenemende, geweld tegen vrouwen. Internationale vrouwendag is in het leven geroepen door de Verenigde Naties, en is gekozen omdat op 25 november 1960 in de Dominicaanse republiek drie politiek activistische vrouwen werden vermoord.

Geweld tegen vrouwen vindt wereldwijd elke dag plaats. Geweld is een grote belemmering voor vrouwen om te functioneren in huis en in de samenleving. Ook is het een schending van de fundamentele rechten van vrouwen en meisjes op gezondheid, veiligheid en lichamelijke integriteit. Aan deze schendingen en belemmeringen moet een eind worden gemaakt. Het gaat hierbij niet alleen om de ‘traditionele’ vormen van geweld, maar ook om specifieke vormen van geweld, zoals geweld tegen vrouwelijke vluchtelingen, vrouwenhandel, eerwraak, huiselijk en seksueel geweld.

Twee feiten:

Eén op de drie vrouwen wereldwijd heeft in haar leven met geweld te maken.
Doodsoorzaak nummer 1 voor vrouwen tussen de 15 en 44 jaar is sexueel geweld.
De Nederlandse ambassades zijn in 2007 aan de uitvoering van de programma’s uit het milleniumakkoord: ‘Geweld tegen vrouwen de wereld uit’ begonnen. Daarnaast worden vanuit het Mensenrechtenfonds zeven ambassades gesteund om programma’s rondom geweld tegen vrouwen uit te voeren. Deze landen zijn: Brazilië, El Salvador, Honduras, India, Jordanië, Marokko en Syrië.

 

 Reacties zijn gesloten .