vr 25 sept.: Fietsen met vrouwen in West

STADSVROUWEN IN DE SCHIJNWERPERS

Verhalenhuis Belvédère en stichting Stadsvrouwen presenteren een driedelige serie: een uitnodiging om het stedelijk leven via verschillende stadsvrouwen te ervaren en te beleven. In juni maakten we kennis met diverse stadsvrouwen op Rotterdam-Zuid; vrouwen die ieder afzonderlijk betekenis geven aan een plek in de stad én gezamenlijk het stedelijk weefsel versterken. Op 25 september gaan we naar Rotterdam-West en 6 november fietsen we door Rotterdam-Noord.

zimage001

Over de fietstochten
Middels een fietstocht maken we kennis met enkele stadsvrouwen die het stedelijk publieke domein mede vormgeven. Als ondernemer of als vrijwilliger. Terloops of bewust. Klein of groots. Het gaat om vrouwen die de stad meemaken en meedragen. We zijn nieuwsgierig naar hun persoonlijke verhalen. Wat is hun ondernemerschap van het leven, en hun inzet voor de stad? Wat is hun motivatie? Hebben zij een feminiene blik op de stad? En wat betekent dat?

 

Programma in West
Startpunt op 25 september is de West-Kruiskade waar Alice Fortes ons ontvangt. Zij neemt ons mee in de werelden van de West-Kruiskade en vertelt over haar activiteiten in Rotterdam en Kaapverdië. ‘If you can dream it, you can do it’ zijn woorden die goed bij haar passen. Vanaf daar vervolgen wij onze weg en verrassen u graag met tussenstops. Ook zijn we nieuwsgierig naar uw ervaringen en inzichten. De fietstocht sluiten we af in het Wijkpaleis in Middelland met een eenvoudige maaltijd. Mede-initiatiefneemster Karin Hammink ontvangt ons en vertelt over haar inzet in haar omgeving.

 

Programmatijden:
14.30 uur: welkomstwoord en kennismaking op locatie: West-Kruiskade, het Zesde Geluk
14.45 uur: ontmoetingen en fietsen door West
19.30 uur: afsluiting met gesprek en maaltijd: Wijkpaleis, Middellandstraat

 

Kosten:
15 euro per persoon inclusief Chinese thee en eenvoudige maaltijd.

 

Voorwaarden:
Wij verzoeken u om zelf voor een fiets te zorgen. Aanmelden is noodzakelijk en kan door te bellen of mailen met Aysel Kaya:  aysel@ayconnect.nl / 06 – 28272178. U ontvangt een bevestiging met extra informatie.

 

 Reacties zijn gesloten .