Vr. 27 aug: signeersessie Rosa’s oorlog

 

 
 

Op vrijdag 27 augustus komt auteur Tanya Commandeur signeren in Verhalenhuis Belvédère.

 

Tanya Commandeur, auteur van de historische romans De man die alles achterliet en Uit liefde, meneer Tuschinski, schreef onlangs een nieuwe roman welke zich afspeelt in Rotterdam op Katendrecht en ín Belvédère! Het is een liefdesgeschiedenis over een jonge Surinaamse vrouw en een vreemdeling zonder identiteit, in oorlogstijd.
De roman heeft drie fictieve hoofdpersonen daarnaast komen bekende Katendrechtse bewoners en vaste gasten voorbij zoals Teddy Cotton, Kid Dynamite, Boy Edgar, Wally en Esther Elenbaas, Daan Troost, Dolf Henkes e.a.
 
Swingende signeersessie
De auteur Tanya Commandeur komt op vrijdag 27 augustus om 13 én om 17 uur haar nieuwste roman op de plek waar het verhaal zich afspeelt, signeren. Om 13 uur zal Tanya bovendien een presentatie geven, een kijkje achter de schermen van haar roman. Toegang is gratis. Deze middag draait de Kaapse dj Tin Tin aka David Zee heerlijke jazzy muziek erbij.

 

Luister hier alvast naar het radiointerview van RTV Rijnmonds Chris Vemer met Tanya Commandeur (vanaf minuut 30) of lees hier het interview in het AD.
 
 

Rosa’s Oorlog
In Rosa’s oorlog spoelt een onbekende jongeman in augustus 1942 aan op Katendrecht, waar hij wordt opgevangen in Belvédère, het roemruchte café waar beneden verboden jazz gespeeld wordt en boven onderduikers en verzetsmensen huizen. De man is zijn geheugen kwijt: hij heeft naam noch verleden. Rosa, een Surinaamse bediende, ontfermt zich – samen met haar broertje Lucky – over de vreemdeling. Wie is hij? Wat zijn zijn afkomst en achtergrond? Een bont gezelschap van bekende en onbekende Katendrechtse bewoners en bezoekers zoekt en speculeert, tot de verontrustende waarheid komt bovendrijven.

 

Auteur: Tanya Commandeur
Uitgever: Ambo/Anthos
Aantal pagina’s: 384
Uitvoering: paperback
Taal: Nederlands.
ISBN : 9789026353758
Prijs: € 21,99
Het boek is verkrijgbaar in de Nederlandse boekhandels en ook via Belvédère’s webshop en in het Verhalenhuis zelf.

 

Over Tanya Commandeur
Tanya werd op 11 december 1969 geboren in Haarlem, volgens haar oma ‘met een potloodje in de hand’. Ze schreef en illustreerde op achtjarige leeftijd haar eerste ‘boek’ in een kladblok van de Hema. Schrijven bleef een passie, naast (strip)tekenen en toneelspelen. Na haar studie Romaanse Talen en Culturen aan de Rijksuniversiteit Groningen kreeg ze de kans een culturele rubriek te verzorgen voor het blad En France, waarna ze begon te schrijven en redigeren voor bladen als Marie Claire, Intermediair, Top Santé, Linda, Flair en Flow. In 2005 begon ze, naar aanleiding van de moord op Theo van Gogh, te werken aan haar eerste roman: Wallada’s Gasten, een discussie in romanvorm. Het boek werd in 2008 gepubliceerd door Uitgeverij Sirene. Jaren later werd Commandeur gegrepen door het levensverhaal van haar betovergrootvader, dat ze uitwerkte in ‘De man die alles achterliet’. Daarna volgde ‘Uit liefde, meneer Tuschinski’, een roman over de bioscoopmagnaat Abraham Tuschinski.

 Reacties zijn gesloten .