Vr 27 mei: Heilige Huisjes R’dam, over plekken met een verhaal

 

Als onderdeel van de Rotterdam Architectuur Maand organiseren kerken, moskeeën, tempels en synagogen in de stad onder de titel ‘Heilige Huisjes Rotterdam’ diverse activiteiten. Of het nu een grote monumentale kerk is, een synagoge of moskee in een verbouwde school, een hindoetempel achter een onopvallende gevel: elke plek heeft een eigen verhaal en zegt iets over Rotterdam en de Rotterdammers die de stad maken.

 

Van vrijdag 27 mei tot en met zaterdag 4 juni kunnen bezoekers in en om diverse deelnemende gebedshuizen in Rotterdam verschillende activiteiten beleven als lezingen, muziekprogramma’s, tentoonstellingen en rondleidingen. Deze activiteiten zijn door de deelnemende gebedshuizen zelf georganiseerd, of in samenwerking met lokale culturele organisaties.

 

UITNODIGING OPENING

In de Citykerk Het Steiger is op vrijdag 27 mei van 15.00 – 17.00 uur de opening van deze week met:

– spoken word-optredens,

– de presentatie van de luisterpublicatie Steigerverhalen i.s.m. Verhalenhuis Belvédère

– wethouder Said Kasmi verricht officieel de aftrap voor de activiteiten die in die week plaats zullen vinden

– een tentoonstelling over hergebruik van kerken.

 

Iedereen is van harte welkom!  Aanmelden is niet verplicht, maar wel handig. Stuur dan een e-mail naar mps.vandermark@rotterdam.nl.

 

Locatie: Citykerk Het Steiger, Hang 18

 

 

 

Het programma van de week van de ‘Heilige Huisjes Rotterdam’ (inclusief een handige kaart met betrokken gebedshuizen) is te vinden opwww.heiligehuisjesrotterdam.nl;

 

De gemeente Rotterdam heeft sinds 2020 de Aanpak religieuze gebouwen met als doel te werken aan een duurzame toekomst voor deze gebouwen. Verder voert de gemeente een actief Architectuurbeleiden stimuleert hiermee onder andere de publieke belangstelling voor architectuur. De Kerkvernieuwers vormen een stichting die zich landelijk inzet voor maatschappelijk gebruik van kerkgebouwen.

 

Het initiatief van ‘Heilige Huisjes Rotterdam’ komt van de gemeente Rotterdam en De Kerkvernieuwers.Reacties zijn gesloten .