T/m zo 5 juni: Heilige Huisjes R’dam, over plekken met een verhaal

 

Verhalenhuis Belvédère presenteert in samenwerking met Erfgoedhuis Zuidholland en Bureau Monumenten van de gemeente Rotterdam een Audiotour, een Luistervoorstelling en Luisterboekje Steigerverhalen in de City Steigerkerk aan het Hang in Rotterdam-centrum.

 

 

 

 

 

 

Heilige Huisjes week in Rotterdam
Als onderdeel van de Rotterdam Architectuur Maand organiseren kerken, moskeeën, tempels en synagogen in de stad onder de titel ‘Heilige Huisjes Rotterdam’ diverse activiteiten. Of het nu een grote monumentale kerk is, een synagoge of moskee in een verbouwde school, een hindoetempel achter een onopvallende gevel: elke plek heeft een eigen verhaal en zegt iets over Rotterdam en de Rotterdammers die de stad maken.

Van vrijdag 27 mei tot en met zaterdag 4 juni kunnen bezoekers in en om diverse deelnemende gebedshuizen in Rotterdam verschillende activiteiten beleven als lezingen, muziekprogramma’s, tentoonstellingen en rondleidingen. Deze activiteiten zijn door de deelnemende gebedshuizen zelf georganiseerd, of in samenwerking met lokale culturele organisaties.

 

Audiotour ‘Steigerverhalen’ 

Verhalenhuis Belvédère presenteert in de City Steigerkerk de audiotour Steigerverhalen. Bij binnenkomst krijg je een hoofdtelefoon waarmee je door de kerk kan dwalen, intussen hoor je Rotterdammers vertellen over de betekenis en geschiedenis van deze kerk. Duur ca. 15 minuten.

 

Toegang gratis.

 

De openingstijden van de Steigerkerk in de Heilige Huisjesweek zijn:
zaterdag 28 mei (12-16 uur),
zondag 29 mei (10.30-11.30 uur),
dinsdag 31 mei (12.30-16.00 uur),
donderdag 1 juni (12.30-16 uur)
vrijdag 2 juni (12.30 – 16 uur)
zaterdag 3 juni (12.30-16 uur)
zondag 4 juni (12.30-16 uur)

 

Van 5 t/m 26 juni

De Steigerverhalen audiotour is ook na de Heilige Huisjes week nog t/m 26 juni te beluisteren. Openingstijden zondag van 10:30-11:30 uur. Dinsdag en zaterdag van 12:30-16:00 uur.

 

Locatie: Citykerk Het Steiger, Hang 18

 

Iedereen is van harte welkom!Het programma van de week van de ‘Heilige Huisjes Rotterdam’ (inclusief een handige kaart met betrokken gebedshuizen) is te vinden opwww.heiligehuisjesrotterdam.nl;

 

De gemeente Rotterdam heeft sinds 2020 de Aanpak religieuze gebouwen met als doel te werken aan een duurzame toekomst voor deze gebouwen. Verder voert de gemeente een actief Architectuurbeleiden stimuleert hiermee onder andere de publieke belangstelling voor architectuur. De Kerkvernieuwers vormen een stichting die zich landelijk inzet voor maatschappelijk gebruik van kerkgebouwen.

 

Het initiatief van ‘Heilige Huisjes Rotterdam’ komt van de gemeente Rotterdam en De Kerkvernieuwers.

 

 

Luisterboekje Steigerverhalen

In de Citykerk Het Steiger, Hang 18 in Rotterdam is op vrijdag 27 mei van 15.00 – 17.00 uur de opening van deze week met de presentatie van het Luisterboekje Steigerverhalen door Verhalenhuis Belvédère. Wethouder Said Kasmi verricht officieel de aftrap voor de activiteiten die in die week plaats zullen vinden en er is spoken word, een tentoonstelling etc.

Het luisterboekje Steigerverhalen (inclusief usb) is vanaf 27 mei te koop bij Verhalenhuis Belvédère en via de webshop op deze site.

 Reacties zijn gesloten .