Vr 27 okt.: Noorse Volkskeuken met geluidsportret Kristiansand van Guido Spring

 

Op vrijdag 27 oktober is podcast- en radiomaker Guido Spring te gast in Belvédère’s Volkskeuken. Hij presenteert samen met Sjømannskirken Rotterdam de Noorse Volkskeuken een driegangendiner met een presentatie van ‘Blauw en Groen’, zijn poëtische geluidsportret van Kristiansand, havenstad in Noorwegen.

 

Geluiden van de zee en het strand van oud-schaatskampioen Kees Verkerk vermengen zich met het geluid van plonzende kinderen in het park. Met poëzie van Max Niematz en de Noorse dichter Henrik Wergeland, en het verhaal van de tweede wereldoorlog in Kristiansand en een bijzonder pianostuk van de Nederlandse componist Konrad Boehmer.

 

 

Gastkok deze avond is Bente Schotel via de Noorse Zeemanskerk / Sjømannskirken in Rotterdam. Deze kerk aan de Westzeedijk naast de ingang van Het Park, is in 1914 gebouwd met hout en bouwmaterialen uit Noorwegen. Op de houten wanden en het plafond in het interieur van de kerk bevinden zich muurschilderingen van de hand van de Noorse kunstschilder-restaurator Domenico Erdman (1879-1940). In de oostelijke wand bevinden zich drie gebrandschilderde ramen: de wonderbare visvangst, Jezus stilt de storm en Jezus en Petrus lopen over het water. De vensters zijn gemaakt door de Limburgse glazenier Max Weiss, in 1951.

 

 

Wanneer: vr 27 oktober

Tijd: 18 – 21 uur, inloop 18 uur, start programma 18.30 uur aansluitend maaltijd.

Kosten: € 17,50 inclusief maaltijd, presentatie en welkomstdrankje. Studenten en jongeren t/m 25 jaar € 12,50 p.p.

Reserveren is noodzakelijk en kan via deze link.

 

 

 

 

Over Guido Spring

Guido Spring maakt radiodocumentaires en geluidsportretten o.a. voor VPRO. Eerder maakte hij een geluidsportret ‘Rood en Wit’ van Bratislava en ‘Groen en Paars’ van de stad Londen voor de VPRO Radio, luister hier via deze link.

 Reacties zijn gesloten .