Vr 29 juni: de Volkskeuken van mr F.W. Choy (Rotterdam-China)

Rotterdam is thuishaven voor meer dan 170 nationaliteiten. Volksgerechten staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Verhalenhuis Belvédère maakt deze zichtbaar. In de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère bereiden Rotterdammers hun favoriete gerechten en delen tegelijkertijd hun familiegeschiedenis met het publiek.

 

Vrijdagavond 29 juni is mr Choy de gastkok én hoofdgast in Belvédère’s Volkskeuken.

Geniet van een avond met een authentieke Chinese maaltijd en het persoonlijke verhaal van mr Choy.

Met een Chinese vader en een Nederlandse moeder groeide hij op in de restaurant van zijn ouders in hartje centrum Rotterdam. Als kind moest hij het eten ‘bezorgen’ bij de burenondernemers en zijn studie vroegtijdig beëindigen om in het restaurant te helpen. Hij heeft de Chinese keuken in Rotterdam van dichtbij zien groeien en bloeien. Zelf bestierde hij later, samen met zijn vrouw het beroemde restaurant King’s Garden op de Westersingel 1 in Rotterdam, waar  vele Rotterdammers weleens hebben gegeten. Inmiddels is hij al weer even met pensioen en woont hij half in China en half in Rotterdam. Maar ook al is hij met pensioen, hij is nog zeer actief bijvoorbeeld als bestuurslid van het grote Chinees Nieuwjaar festival in Rotterdam en is hij een vertrouwenspersoon en coach voor familie, vrienden en bekenden.

Voor het project ‘Keukenverhalen van onze vaders’ (werktitel) kookt de heer Choy authentieke gerechten zoals hij het heeft geleerd. Het project wil de verhalen van gepensioneerde Chinese koks in NL vertellen: hun migratieverhalen, keukenverhalen en levenswijsheden. Dat alles met in de hoofdrol ‘de Chinese keuken in Nederland’. Doel is het Chinees Nederlands erfgoed vast te leggen en door te geven voor de toekomst.

Deze Volkskeuken-special oftewel exclusieve diner onder leiding van mr Choy vormt een onderdeel van het project ‘Keukenverhalen van onze vaders’ en zal daarom ook gedocumenteerd worden. Van de gasten kan er gevraagd worden om een uitspraak te doen over hun ervaringen met hun ‘Chinees om de hoek’. Uiteraard zijn beeldmaterialen en objecten die deze verhalen versterken zeer van harte welkom!

Wanneer: vrijdag 29 juni – 18.30 – 22 uur, inloop vanaf 18 uur

Entree Volkskeuken Special: € 25 p.p. inclusief maaltijd en programma (excl. drank)

Tickets verkrijgbaar via deze link: Ticket Volkskeuken

Bij vragen of hulp 010 720 0997 of mail naar: help@verhalenhuisbelvedere.nl

 

© foto uit de privé collectie mr Choy.Reacties zijn gesloten .