Vr 3 juni: ABOE 阿婆 presentatie verhalen- en receptenboekje van Fenmei Hu

 
Presentatie verhalen- en receptenboekje
Aboe 阿婆, een ode aan haar oma
van kunstenaar Fenmei Hu (Rotterdam/China, Yuhu)
Vr 3 juni / 14 uur

 

Auteur en kunstenaar Fenmei Hu (1980) is geboren in Yuhu, een dorpje op zo’n twee uur rijden van de grote havenstad Wenzhou, in het oosten van China. Fenmei en haar zus groeiden op bij opa en oma. Als 9-jarige kwam ze naar Nederland, waar haar vader en moeder al jaren eerder naartoe waren verhuisd en een eigen restaurant hadden. Hier leerde Fenmei haar ouders kennen door mee te werken. Zelf wilde ze beeldend kunstenaar worden.

 

Nu runt zij SPACE101, haar eigen Chinese huiskamer of educatieve dependance in het hedendaagse Chinatown in Rotterdam (Diergaardesingel 101). Vanaf de start maakt Fenmei deel uit van Verhalenhuis Belvédère. Het Verhalenhuis heeft haar oorsprong en thuisbasis in de Rotterdamse wijk Katendrecht, ooit het eerste Chinatown in Europa. In Katendrecht kwamen in 1911 de eerste Chinese zeelieden aan in Nederland. Ze vestigden zich in deze aankomstwijk en begonnen een eigen logement, restaurant, kapsalon, theehuis, wasserij, speelhuis, opiumkit of winkel. Zo ontstond hier de oudste Chinese wijk in Europa waarvan de wortels nog steeds voelbaar zijn.

 

Met dit boekje brengt Fenmei middels haar eigen verhalen een ode aan Aboe 阿婆, haar oma uit het dorpje onder de bergvoet, Yuhu, via Fenmei in open verbinding en directe relatie met Rotterdam, Nederland. Ze schreef en maakte de tekeningen.

 

De publicatie is ondersteund door CBK / BKOR.

 

Presentatie verhalen- en receptenboekje Aboe 阿婆
vrijdag 3 juni, 14 – 16 uur

 

met Chinese thee, rijstdumplings, Drakenbootfeest verhalen en rituelen.

 

Gratis entree, kom langs, reserveren is niet nodig.

 

 

Het boekje is € 15 en ter plekke te koop.

 Reacties zijn gesloten .