Vr 6 okt.: Guiding Voices #15: Panikos Panayi & De Kracht van Migratie

 

Op vrijdag 6 oktober presenteert Guiding Voices in samenwerking met FENIX en Verhalenhuis Belvédère een avond over de kracht van migratie. Te gast is de Britse cultuurhistoricus Panikos Panayi. 

 

Het programma vindt plaats op een bijzondere plek: de overdekte bouwplaats van FENIX, het toekomstige museum over migratie dat in 2025 de deuren opent in Fenixloods II.  Interviewer Ernest van der Kwast spreekt met Panikos Panayi over zijn boek Migrant City. A New History of London. Postbezorger Ahmed Abdillahi houdt een inleiding bij het programma.

 

 

Wanneer: vr 6 oktober 2023, aanvang 20 uur – inloop vanaf 19.30 uur

Entree is gratis, reserveren is noodzakelijk en kan via deze link.

Locatie: FENIX – ingang Dolf Henkesplein (bij de slagboom naast het portiershuisje) – Veerlaan 21 – 3072 AN Rotterdam

 

 

In an atmosphere of closed doors and tightened borders, Migrant City is timely, focusing on the immigrants who have brought cultural richness to London over the centuries. – Financial Times

 

 

 

Over Panikos Panayi 

In Migrant City. A New History of London (2020) laat Panikos Panayi overtuigend zien dat het hedendaagse Londen niet had kunnen bestaan zonder migratie. Nieuwkomers hebben al eeuwenlang een diepgaande impact op de sociale, politieke en economische ontwikkeling van de stad. Romeinse stichters, Joodse en Duitse landverhuizers, gemeenschappen uit Azië en het Caribisch gebied: de geschiedenis van Londen kent vele culturen, keukens en talen.

 

Panayi, zelf zoon van Cypriotische migranten, beschrijft treffend en tot in detail hoe de wereldstad als magneet werkt – op zowel onderbetaalde arbeiders als rijke elites. Zij dragen bij aan de florerende financiële sector, de curryhuizen en de voetbalclubs. Panayi laat zien dat er geen verschil mag zijn tussen mensen die in Londen zijn geboren en mensen van buiten omdat het altijd een stad van migranten is geweest.

 

Panikos Panayi (1962) is hoogleraar Europese Geschiedenis aan De Montfort University in Leicester. Hij schreef veelgeprezen boeken, waaronder Fish and Chips: A Takeaway History, waarin de oorsprong, geschiedenis en identiteit van de populairste afhaalmaaltijd van Groot-Brittannië centraal staat.

 

 

Guiding Voices is het platform for new narratives. Gerenommeerde (inter)nationale auteurs spreken over hun werk en hun engagement.

 

 Reacties zijn gesloten .