Vr 7 juni: Belvédère Chinees eethuis Guan Jing Lou 观景楼

 

 
Speciaal voor het Drakenbootfestival in Rotterdam tovert Fenmei Hu (Rotterdam / Wenzhou, China) Verhalenhuis Belvédère om tot Chinees eethuis Guan Jing Lou oftewel ‘de plek met het beste uitzicht’. Kom genieten van authentiek, liefdevol écht Chinees eten, Fenmei’s persoonlijke verhaal en de introductie van het Drakenbootfeest.
 
Meer dan honderd jaar geleden ontstond in de wijk Katendrecht het eerste grote Chinatown van Europa. Chinezen waren gehaald als stakingsbrekers en bleken veel harder en veel goedkoper te werken. Zo kwamen er steeds meer Chinezen richting Katendrecht, en velen begonnen hun eigen pensions, restaurants, gokhuizen en opiumkits. Ook de eerste gemixte huwelijken werden volbracht en een hele gemengde generatie groeide er op. Eten en traditionele feesten blijven van grote betekenis binnen de Chinese gemeenschap. Het drakenbootfeest wordt dan ook in de hele Chinese diaspora gevierd, in vele varianten. Sinds 2009 staat het Drakenbootfeest vermeld op de lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid.
 
Fenmei bereidt voor deze avond maar liefst vijf gangen, en hele bijzondere, telkens geïnspireerd op een eigen familielid. Reserveer snel een plek aan 1 van de lange tafels in het Verhalenhuis.
 
Wanneer: vr 7 juni, 18 – 21 uur
Tickets 15 euro p.p., reserveren noodzakelijk via deze link.
 

© foto links Fenmei in de Volkskeuken en foto rechts uit privécollectie, Fenmei met haar dochters Linde en Demi
© foto’s bovenaan uit privécollectie, links Fenmei in het midden als kind opgroeiende bij haar opa en oma, rechts terug op vakantie in Yuhu in 2011Reacties zijn gesloten .