Vr 8 t/m zo 10 apr.: South Explorer

 

Culturele hotspots, galeries, ateliers, kunstwinkels en tijdelijke locaties op Zuid openen tegelijk hun deuren met een afwisselend en uitdagend cultureel aanbod: South Explorer.

 

 

Scroll and Swipe door Rotterdam-Zuid en maak je eigen programma. Je kunt presentaties in een etalage verwachten, tentoonstellingen in projectruimten en galeries, open ateliers, performance en concerten. Tenzij anders vermeld, zijn de locaties geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 18.00 uur.

Op www.southexplorer.nl of op de facebookpagina vind je uitgebreide en actuele informatie per locatie. Een vouwblad met plattegrond, informatie per pagina en poster wordt in een oplage van 4000 stuks verspreid over de stad en is op elke locatie beschikbaar tijdens South Explorer. Je herkent de locaties aan de wapperende vlag in het weekend.

 

Let op: Werklicht op zaterdag 9 april in Verhalenhuis Belvédère
Kunstenaarscollectief Werklicht presenteert speciaal voor de South Explorer vanuit de Luisterlobby in Verhalenhuis Belvédère een livestream van 13 tot 16 uur, met een divers programma: gesprekken, filmpjes en optredens.

Theo Huijgens, Ad van de Donk en Irene Siekman (Werklicht) ontvangen diverse Rotterdamse kunstenaars o.a. Dean Bowen over poetry, John Giskes, Zoe Cocchia (ovb) en Hugo Bongers interviewt Hans Abelman.

 

 

LOCATIES SOUTH EXPLORER 2022

Atelier Schulpweg
Ateliers M42
Available & the Rat
Brabander Fashion
Charloisse Poort
Café Spot the Looney
Cultuur Werkplaats Tarwewijk
De Inkijk en Bellevue
Een kunstcentrum
Erica Baltimore
Foundation B.a.d
Gemaal op Zuid
Growing Space Wielewaal
Hans Bout Haarmode
Het Cultuurhuis Feijenoord
Mirian Zimmerman
Mlousa Bakery
Nieuw Charlois
Niffo galerie / Recycle studio
OTB Movement
Oude Kerk Charlois
Paviljoen aan het Water
Projectruimte Attent
Rib
Rob de feestmaker
Royal Roots Corner
Shimmer
Shofukan
Studio’s Lange Hilleweg
Studio’s Pompstraat
Theater Galerie Dordtselaan
Textielfabrique
Verhalenhuis Belvedere met oa Werklicht
Walgenbach Art & Books
WIJKOKE

 

SOUTH EXPLORER is een initiatief van stichting Hommes Foundation en is mede mogelijk door bijdragen van Cultuur Concreet, St. Nac en st. Hommes Foundation www.hommes.nl.Reacties zijn gesloten .