Vr 21 apr.: Volkskeuken à la Marseillaise

In de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère koken Rotterdammers hun favoriete gerechten en delen – onder het serveren van de maaltijd – graag hun persoonlijke verhaal met de gasten. Op vrijdag 21 april presenteert het Verhalenhuis een Volkskeuken à la Marseillaise met een afwisselend programma.

 

Wij nodigen u van harte uit om deze Volkskeuken vol verhalen en goed eten mee te ervaren. Els Desmet van het Verhalenhuis heet u hartelijk welkom en vertelt over de plek en het ontstaan, dankzij de inzet van velen.

 

De Rotterdamse Française Edwige Leblay kookt met een aantal vrijwilligers voor u. Edwige Leblay geeft ons een kijkje achter de schermen van het menu en vertelt over haar zoektocht naar de recepten uit Marseille. La Koor, hét Rotterdams Franse koor treedt op en zingt enkele liederen om in de juiste sferen te komen.

marseille3marseille7Joke Quintens en Dirk Chauvaux, twee Belgische sociale ondernemers krijgen het podium. Zij migreren van Genk naar Marseille en laten ons kennismaken met de ontwikkeling van een verhalenketting van 100 bewoners uit Marseille. Ook vertellen zij over hun fascinatie voor de stad Marseille en hoe superdiversiteit er een rol speelt in de duurzame ontwikkeling van de stad. Zij vertellen over de gelijkenissen tussen Marseille en Rotterdam, en over hun motivatie om aan een stedelingenband te bouwen, een band tussen stadsbewoners uit deze twee steden. Joke: “Laten we naar elkaar toe gaan, bij elkaar kijken en met elkaar praten om te leren. En we hebben zin om daar maar meteen mee te beginnen. Met kleine stappen, maar daarom ook sterker want intenser. Het concrete plan is om met 10 Rotterdamse stadsmakers van 26 t/m 29 oktober 2017 op bezoek te gaan bij stadsmakers in Marseille.”

 

Bij het dessert maken we nader kennis met de Rotterdamse Française Chaterine Visser. Zij zal iets vertellen over haar inzet voor groenprojecten in Rotterdam en haar oude wens om naar Marseille te gaan.

 

Wij kijken er naar uit om u te ontmoeten op 21 april.

 

 

Globaal programma:

Inloop vanaf 17.30 uur

Start: 18.00 uur

Afloop programma: circa 22.00 uur, daarna napraten en nazit

Deelname € 15 p.p. (inclusief programma en maaltijd, exclusief drankjes).

Reserveren noodzakelijk via 010 720 0997 of mail naar:

reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl

IMG_4432marseille1
foto: aurora productions

 

 

 

 Reacties zijn gesloten .