Vr 9 juni: Loving Day 2017 Rotterdam: Gemengde stad, gemengde liefde

gezin-selma-vos
Rotterdam viert de gemengde stad, de gemengde liefdes en families in verleden en heden: Loving Day Rotterdam 2017!
Als havenstad heeft Rotterdam een rijke migratiegeschiedenis. De stad is de thuishaven van meer dan 170 verschillende nationaliteiten. Voor de verhalen van mensen met gemengde relaties is nog niet zoveel aandacht. Immigranten en Rotterdammers leven niet alleen naast elkaar, maar ook met elkaar. Er ontstonden al eeuwen terug gemengde liefdes waaruit generaties Rotterdammers van gemengde herkomst voortkwamen. De gemengde relaties, families en kinderen maken niet altijd een duidelijk of zichtbaar onderdeel uit van de lokale geschiedenis.

 

Stichting LovingDay.NL presenteert daarom activiteiten en programma’s rondom gemengde relaties. Op vrijdag 9 juni is in Verhalenhuis Belvédère een avond met persoonlijke verhalen en familiegeschiedenissen van gemengde stellen en families in Rotterdam, in heden en verleden.
Loving Day 2017 in Rotterdam
Het programma bestaat uit drie persoonlijke verhalen cq familiegeschiedenissen van Rotterdammers, een serie fotoportretten waarin hun persoonlijke band met de stad Rotterdam tot uitdrukking komt, een presentatie van LovingDay.NL over de achtergronden en actualiteit van Lovingday en een speciaal optreden van schrijfster Carolijn Visser, naar aanleiding van haar laatste boek ‘Selma’ , over het waargebeurde familieverhaal van een Nederlands-Chinees gezin ten tijde van de Chinese Revolutie.

Dit alles gebeurt onder het genot van een heerlijke drie-gangenmaaltijd bereid door een gastkok uit de Volkskeuken in Verhalenhuis Belvédère, waarbij ontmoeting en uitwisseling centraal staan. In de wijk Katendrecht waar men van oudsher bekend is met de gemengde liefde; waar al in de jaren ’20 van de vorige eeuw Chinese zeelui aan wal kwamen en verliefd werden op Rotterdamse meisjes. Bij uitstek de plek om de verhalen en geschiedenissen van gemengde liefdes in Rotterdam een podium te geven en tot de verbeelding te brengen voor een breed publiek.

 

Wanneer: vrijdag 9 juni, 18.30 – 22.00 uur – inloop vanaf 18.00 uur
Kosten : 15 euro p.p.
Aanmelden: reserveren noodzakelijk via: reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl
Over Loving Day

LovingDay.NL is een platform voor onderzoekers en andere geïnteresseerden in gemengde relaties en gezinnen in Nederland. Ieder jaar verkent Loving Day rond 12 juni kwesties waarmee gemengde relaties en gezinnen vandaag te maken hebben. LovingDay.NL is geïnspireerd op het Amerikaanse initiatief, LovingDay.com, de jaarlijkse viering van de ongrondwettig verklaring van interraciale huwelijksverboden in Amerika op 12 juni 1967; een zaak aangespannen door de gemengde familie Mildred en Richard Loving.

foto © familie Selma Vos / uitgeverij Atlas Contact / ISBN 9789045024448Reacties zijn gesloten .