Wo 8 sept.: leer heel makkelijk Chinees

 

 

Op woensdag 8 september a.s. vindt de presentatie plaats van het gloednieuwe My Book of ChinABC, een uniek alfabet-boek om heel makkelijk Chinees oftewel Pinyin te leren! Pinyin is Chinees geschreven volgens het Latijnse schrift.
Auteur Steffen Maas en redacteur Li Zhou geven vanaf 15 uur een korte (gratis) workshop voor kinderen en om 16.30 uur een persoonlijke introductie van het project en de presentatie van het eerste exemplaar. Tussen 15:00 en 18:00 uur is iedereen, jong en oud van harte welkom om binnen te lopen. Er zijn heerlijke Chinese hapjes uit de Volkskeuken door kunstenaar en gastkok Fenmei Hu.
Aanmelden hoeft niet maar we vinden het wel heel fijn te weten dat je komt, stuur Lily Zhou een berichtje via lilizhou.nl/gmail.com en vermeld hoeveel kinderen en hoeveel volwassenen. Alvast dank en graag tot dan!

 

Over ChinABC
Rotterdammers Steffen Maas en Li Zhou zijn beide gepassioneerd en ervaren in het lesgeven, ook in China. Zij begonnen in Rotterdam met ChinABC een bijzondere samenwerking. My Book of ChinABC is een zeer laagdrempelige uitgave voor ouders die de Chinese cultuur willen overbrengen op hun kinderen die in Nederland opgroeien of volwassenen die het zelf heel graag willen leren. Iedereen die interesse heeft in China, haar cultuur en de Chinese taal zal genieten van de tekeningen en met plezier Chinese klanken en woorden leren.
Foto’s boven links en rechts van het nieuwe ChinABC. In het midden Lily Zhou als klein meisje in China.

 

 

 

 

Antilliaanse ABC’s
Behalve ChinABC zijn op 8 september ook 3 andere ABC boekjes verkrijgbaar; er zijn ook ABC’s over Aruba, Bonaire en Curaçao. Steffen Maas maakte hiervoor ook de tekeningen. In de boekjes beleef je de cultuur van de Caribische eilanden en leer je je eerste woorden Papiaments!
Trouwens: met de aankoop help je Steffen met de realisatie van lesmateriaal voor de basisscholen op de eilanden. Dit project wordt ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied en World Literacy Foundation.
EXTRA: Woensdag lesdag in Space101 vanaf september
Belvédère’s Space101 (aan de Diergaardesingel 101) programmeert vanaf september 2021 lessen Mandarijn voor beginners. De lessen worden gegeven door docente Lily Zhou. Ze is taalkundige en heeft al veel ervaring met lesgeven aan niet-Chinezen die de Chinese taal willen leren.
Wie een nieuwe taal leert spreken betekent niet per direct dat je dan ook de cultuur begrijpt. In deze cursus zullen we daarom ook tijdens de taallessen ook veel vertellen over de Chinese cultuur. Dit zorgt er ook voor dat je de karakters beter gaat begrijpen en onthoudt. In de lessen worden ook interactieve activiteiten plaatsvinden. Er zullen lesboeken gebruikt worden als leidraad voor de lessen, maar er zou vooral ook gewerkt worden vanuit de visie van Lily: taal moet nuttig zijn.

 

De lessen zullen plaatsvinden in Space101 op de Diergaardesingel 101 op de woensdagen. Er zal een klas zijn voor volwassenen om 19:00 uur en een voor kinderen (vanaf 6 jaar t/m 10 jaar) om 15:00u. De klassen zullen niet groter zijn dan 8 leerlingen.

 

Op woensdag 25 augustus zullen er introductielessen zijn: 15:00u voor kinderen en om 19:00u voor volwassenen. De introductielessen zijn gratis bij te wonen. Voor meer info of aanmelden voor de (introductie) lessen graag een mail naar: fenmei@space101.nl.Reacties zijn gesloten .