Wo 10 juli: NorthSeaRoundTown op de Kaap met Amber Docters van Leeuwen

 

Op woensdag 10 juli 2024 keert North Sea Round Town terug op de Kaap voor een avond in het teken van een van de vele culturen die Rotterdam rijk is. De afgelopen jaren leidden Vernon Chatlein (Curaçao), Ronald Snijders (Suriname), Paulo Bouwman (Kaapverdië) en Shishani (Namibië) ons langs verhalen, muzikale tradities en eten. Dit jaar is het de beurt aan cellist Amber Docters van Leeuwen, die je meeneemt op een muziekreis vanuit het weeshuis in Seoul naar haar nieuwe thuis in Nederland, met muziektheater op het grensgebied van performance, concert en beeldend theater.

 

 

“Op zesjarige leeftijd ging ik vaak mee met mijn moeder, mijn zussen ophalen van het jeugdorkest. Daar zag ik de cello voor het eerst. Toen ik een instrument mocht kiezen om als hobby te leren wist ik het meteen en zonder twijfel koos ik de cello. Ik hield meteen van de klanken die uit het instrument kwamen en kon me volledig verliezen in de zoektocht naar meerdere klanken op het instrument. Altijd op zoek naar sonische kleuren en dat tot en met de dag van vandaag. Ik beschouw geluid als een belangrijk zintuig. Een zintuig dat we vaak minder snel betrekken bij belangrijke gebeurtenissen. Het geluid om ons heen van de alledaagse dingen en de alledaagse handelingen, zoals het poetsen van je tanden, het openmaken van de deur naar buiten tot en met de wind die om je heen blaast. Het is een onbewuste soundtrack waar we ons in begeven. De bewustwording van geluid probeer ik te verwerken in mijn muziek. De cello heeft ervoor gezorgd dat ik anders ben gaan luisteren en heeft uiteindelijk ook geleid tot het maken van geluidscomposities.”

 

We serveren hierbij een Koreaanse dinermaaltijd uit de Volkskeuken van gastkok Soyeon Ahn.

 

 

 

Muzikale Volkskeuken van Amber Docters van Leeuwen in North Sea Round Town op de Kaap

Wanneer: woensdag 10 juli 2024

Tijd: 18-22 uur, inloop vanaf 17.30 uur

Kosten: € 22,50 per persoon inclusief live programma,welkomstdrankje en dinermaaltijd

Reserveren is noodzakelijk en kan via deze link

 

 

 

Over cellist Amber Docters van Leeuwen

Amber Docters van Leeuwen begeeft zich op het snijvlak van muziek en theater.  Altijd op zoek naar nieuwe vormen van expressie, werkt Amber samen met kunstenaars uit verschillende disciplines. Van 2007 tot 2014 woonde ze in New York, waar ze tijdens en na haar studie muziek heeft  geschreven en uitgevoerd voor theaterregisseur Bryan Davidson Blue. Deze stukken werden onder andere uitgevoerd in het historische Cherry Lane Theater in New York. Amber heeft muziek gemaakt in verschillende theaterproducties, onder andere Vogels bij ITA en Bambie2197 bij Bambie en haar eigen muziektheatervoorstelling , SOLO#1 .  Amber heeft een platform opgezet waarin ze haar muziek in verschillende vormen giet zoals de Capsule-installatie voor festival Motel Mozaïque in Rotterdam.  Ze geeft uitvoeringen van haar eigen muziek voor cello, stem en elektronica, op verscheidene podia in binnen en buitenland, waaronder het Muziekgebouw aan het IJ, Eye en Museum M.

 

Over gastkok Soyeon Ahn
Soyeon Ahn is een Rotterdamse eetontwerper geboren in Seoul, Zuid-Korea. Ze maakt en vertelt het liefst verhalen via eten. Haar eetontwerpen zijn unieke belevingen die alle zintuigen en herinneringen willen aanspreken. Haar kookkunst is geïnspireerd op haar familie, in het bijzonder haar oma, die samen leefde met een Noord-Koreaanse man die heel zijn leven heimwee bleef houden naar het eten van zijn moeder. Soyeon’s meest recente onderzoek gaat over eetontwerpen met nieuwe smaken maar geïnspireerd op oude tradities, vergeten ingrediënten en veranderende eetgewoonten.


Reacties zijn gesloten .