Wo 10 mei: oorlog herdenkings-
voorstelling

img324+-1

 

 

Het bombardement op Rotterdam van 14 mei 1940 kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Er blijken vier heftige dagen aan vooraf te zijn gegaan. Kent u het verhaal van de verdediging van de stad? Het verhaal van de Zwarte Duivels oftewel de strijd om de Maasbruggen.
“Ga maar rustig slapen burgers van Nederland, wij waken over u”. Dat waren de woorden van de Nederlandse regering enkele dagen voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Nederland was neutraal, net als in WOI; er kon dus niets gebeuren.  Maar de regering werd bruut wakker geschud. In Rotterdam wisten de soldaten en de mariniers de opmars van de vijand vier dagen tegen te houden.

Professioneel verhalenverteller Nico Prins treedt al bijna 25 jaar op bij tal van evenementen in binnen- en buitenland.  Verhalenhuis Belvédère is blij en trots dat Nico – als kind van de Rotterdamse haven – op 10 mei zijn Rotterdam oorlog herdenkingsvoorstelling komt presenteren. Hij vertelt op woensdag 10 mei over de legende van de Zwarte Duivels van de Willemsbrug.
Woensdag 10 mei, aanvang 14 uur (duur ca. 1 uur). Let op: niet geschikt voor kinderen onder 13 jaar.

Entree 5 euro per persoon inclusief koffie/thee. Tip: kom lunchen vooraf om 12.30 uur in de Volkskeuken, 10 euro p.p. bij de gastkok van de dag!

Reserveren via reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl

 

Over Nico
Hij wordt ook wel de stadsverteller van Rotterdam genoemd. Nico is geboren tussen wal en schip. Als kind van een familie van de mannen van de wilde vaart en vissers, kreeg hij de zielenband met Rotterdam van huis uit mee. Zijn vader, ooms en opa’s vertelden over woeste zeeën en exotische steden terwijl Nico achter de potkachel zat te luisteren. Intussen woonde hij in en maakte hij deel uit van de grootste haven ter wereld.

nico-verhalenman2008_395kb_-DSC04573Reacties zijn gesloten .