Wo 11 mei: Jana Beranova 90!

 

De Rotterdamse dichter Jana Beranová, geboren in Plzen, Tsjechië wordt op 2 mei 90 jaar.  In haar aanwezigheid beleven we in het Verhalenhuis op woensdag 11 mei 2022 heel graag haar 90e verjaardag en werk met mensen van over de hele wereld  die haar poëzie in hun eigen taal vieren.

 

Op woensdag 11 mei vanaf 17 uur presenteren we samen met stichting Zona Franca een programma met optredens van onder meer Shakila Azizzada (Afghanistan-Dari/Farsi), Zhanhong Liao (China/Chinees),  Albana Shala (Albanië/Albanees), M’hamed Abttoy (Marokko/Tamazight), Christina Coridou (Griekenland/Grieks), Maura Regyna (Brazilië/Portugees), Lisa en Lidia Heinsohn (Nederland/Engels), Inna Mulder (Oekraïne/Oekraïens), Guillaume Pool en Rubia Meijer-Groeizaam (Suriname/Sranantongo), Ishmail Kamara (Siërra Leone) en anderen, met bestaande en nieuwe vertalingen van het werk van Jana Beranová. De presentatie is in handen van Jeroen Naaktgeboren. En natuurlijk is er een feestelijke maaltijd uit de Volkskeuken.

 

Wanneer:
woensdag 11 mei 2022

 

Tijd: 17.00 – 21.00 uur

 

Deelname maaltijd met programma : € 15 per persoon. Reserveren kan via deze link.

 

Over Jana
Jana Beranová schrijft proza en poëzie, vertaalt en presenteert. Ze is voormalig stadsdichter van Rotterdam en een veel geziene gast op literaire podia en werkt graag samen met beeldend kunstenaars. In 2008 ontving zij de Erasmusspeld voor haar inzet voor de letteren in Rotterdam. Bekend is ook haar tekst voor Amnesty International:

als niemand
luistert
naar niemand
vallen er doden
in plaats van
woorden.

Jana Beranová heeft recent het Verhalenhuis in haar testament opgenomen als erfgenaam van haar woning in de Rotterdamse Provenierswijk, met als doel dit te behouden als cultureel erfgoed en in te zetten als ‘huismuseum’ en als veilige plek voor een schrijver op de vlucht als ‘writer-in-residence‘.


Reacties zijn gesloten .