Terugkijken: muzikale livestream 14 mei Amouda in Rotterdam


 

PROGRAMMA 14 mei vanuit Amouda (Syrië) in Rotterdam
 

Op vrijdag 14 mei herdenken we in Rotterdam het bombardement op de stad van 14 mei 1940. Dit jaar maakten we op deze speciale dag om 19 uur ’s avonds via zoom live verbinding met het Verhalenhuis Kulturvan in Amouda, Syrië.
 

Voor wie het live event heeft gemist, het programma is via deze link terug te kijken.
 

In samenwerking met het Arab Film Festival en Kulturvan (Syrië) presenteerden we vrijdag 14 mei 2021 vanaf 19 uur een live muzikaal concert en verhaal (Q & A) vanuit Rojava-Amouda (hoofdvestiging Kulturvan), Syrië.
Esseline van de Sande heette iedereen vanuit Rotterdam welkom. Rosh Abdelfatah vertelde vanuit Amouda over zijn recente reis van Rotterdam naar Syrië, over de situatie en zijn ervaringen daar. Bovendien was er een live muziekoptreden van de Syrische Rotterdamse dichter Adnan Alaoda en van de  muziekgroep van Kulturvan die bestaat uit verschillende getalenteerde muzikanten waaronder:
 

 
Kawa (30 jaar):
Kawa is afgestudeerd aan de Rojava Muziek- en Kunstacademie. Hij bespeelt diverse instrumenten en is gespecialiseerd in blaasinstrumenten (o.a. fluit en duduk) en hij geeft les (notenleer).
 

Kidir Mohamed Kazale (26 jaar):
Kidir komt uit een muzikaal gezin waar zijn vader en broer Oed speelden en doceerden. Zij hebben groot invloed gehad op zijn muzikale ontwikkeling. Hij speelt nu ruim 10 jaar viool en geeft les in viool en solfège.
 

Ibrahim Ali (23 jaar):
Ibrahim speelt ruim 9 jaar viool en cello. Hij is leergierig en heeft van verschillende grote muziekdocenten les gehad en aan de Rojava Muziek- en Kunstacademie gestudeerd. Ibrahim heeft zich breed ontwikkeld en zich verschillende stijlen eigen gemaakt. Momenteel geeft hij muziekles (viool en cello) op meerdere plaatsen.

 

We nodigen iedereen van harte uit om bij deze bijzondere ontmoeting mee te kijken en te luisteren. Omdat dit via Zoom plaatsvindt, is reservering noodzakelijk via  LIVE ZOOM AMOUDA 14 MEI RESERVEREN . Je krijgt dan kort van te voren de zoom-link toegestuurd.
 

 
Kulturvan is een onafhankelijk ontmoetingscentrum voor hoop en zelfontwikkeling voor de regio noordoost Syrië, gevestigd in de stad Amouda. Het centrum heeft als doel het culturele klimaat in het gebied een nieuw leven in te blazen door middel van diverse projecten op gebied van kunst, cultuur en media. Kulturvan richt zicht zich op jongeren en vrouwen en biedt perspectief en ruimte voor zelfontwikkeling en creatie.
 

Kulturvan kent vijf type activiteiten:

– Een ontmoetingsplaats en plaats voor tentoonstellingen en creatie.

– Regelmatig organiseren van bijeenkomsten en discussieavonden om informatie uit te wisselen over kust, muziek en media.

– Wekelijks twee filmvertoningen voor jongeren en volwassenen en jaarlijks het terugkerend Amouda Filmfestival.

Workshops en cursussen voor muziek (daf, snar- en blaasinstrumenten), fotografie en filmen.

– Eetgelegenheid met de focus op gezonde eetgewoontesen lokale producten.Reacties zijn gesloten .