Livestream terugkijken: Syrisch diner / kookworkshop

 

In navolging op onze eerdere Volkskeuken livestreams van dit jaar presenteren we twee nieuwe edities op donderdag 10 en woensdag 16 december 2020. Leer online een bijzonder diner maken uit de Volkskeuken van Anahid Darwish (Rotterdam, Aleppo/Syrië).
 

Voor wie de livestream van 16 december heeft gemist, is de video hier terug te kijken.
 

Het diner bevat Tabouleh salade en Moutabal (vooraf), Makloubeh (aubergine met gehakt en rijst of de vegetarische variant) als hoofdgerecht en Halawet el Jibn (met griesmeel, mascarpone, mozzarella en rozenwater) als dessert. De boodschappenlijst om zelf alles te halen en mee te kunnen koken, is onderaan deze pagina te vinden.

 

 

  

 

wo 16 december van 17.00 – 18.00 uur live uit de Volkskeuken:

Op woensdag 16 december laat gastkok Anahid Darwish (Rotterdam/Syrië)  online zien hoe je een prachtig authentiek Syrisch diner maakt. Het koken is te volgen via een livestream op de Facebookpagina van Verhalenhuis Belvédère: facebook.com/verhalenhuisbelvedere. Na afloop is dit Syrische diner te proeven en af te halen. Bestellen vooraf is noodzakelijk.

Tijd livestream via Facebook: 17.00 – 18.00 uur.

Afhalen van bestelde diners tussen 18.30 en 19.00 uur, Rechthuislaan 1, Rotterdam-Katendrecht.

Kosten diner € 15 p.p.  Bestellen kan via deze link.

 

 

Over de Volkskeuken

De Volkskeuken is het ontmoetingsprogramma rondom identiteit en erfgoed. Rotterdammers koken voor publiek, en delen tegelijkertijd hun (persoonlijke) migratieverhaal. Rotterdam is thuishaven voor 206 verschillende nationaliteiten; volksgerechten staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Het Verhalenhuis maakt deze graag zichtbaar en laat bezoekers de geuren, rituelen, smaken en gewoonten beleven. Ook vieren we elkaars feestdagen.
 

Boodschappen Syrisch kerstmenu
Voor 2 personen
 

Tabouleh:
1 bosje peterselie
2 tomaten
50 gram bulgur
1 citroen
Komijn
Olijf olie
Paprika poeder
Gedroogde munt
 

Moutabal:
1 grote aubergine
Citroensap
Knoflook
Tahin (sesampasta)
Komijn
Olijfolie
 

Makloubeh:
2 aubergines
150 gram basmati rijst
200 gram rundergehakt
Noten
Amandelen
Olie
Peper en zout
 

Halawet el Jibn:
100 gram griesmeel
4 plakjes mozarella kaas
1 bakje mascarpone
150 gram suiker
Water
Rozenwater



Reacties zijn gesloten .