Wo 20 dec.: Iraanse Volkskeuken van Jasmine Azadbari (Uitverkocht)

Rotterdam is thuishaven voor meer dan 170 nationaliteiten. Volksgerechten staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Verhalenhuis Belvédère maakt deze zichtbaar. In de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère bereiden Rotterdammers hun favoriete gerechten en delen tegelijkertijd hun familiegeschiedenis met het publiek.

 

Woensdagavond 20 december presenteren we de Volkskeuken van Jasmine van der Weele Azadbari (Rotterdam – Iran).

 

Jasmine was 14 jaar toen ze moest vluchten uit Iran. Ze was samen met haar vader en zussen. Het duurde even voordat de familie – inclusief haar moeder en broertje – in Nederland herenigd kon worden. Jasmine behaalde later in Rotterdam haar masters Notarieel Recht en Fiscaal Recht, maar koken is en blijft haar grote passie.

 

Op woensdag 20 december 2018 is de langste nacht van het jaar, en in Iran wordt deze nacht jaarlijks uitgebreid gevierd. Het is het moment waarop het licht terugkeert en de dagen weer langer worden. ‘Op de avond van Yalda’ komen Iraanse families bijeen om twee dingen te doen: te eten en poëzie te lezen.

 

Op woensdag 20 december aanstaande vieren we samen deze traditionele Perzische feestdag, met een heerlijke authentieke en bijzondere Iraanse feestmaaltijd, het voorlezen van gedichten en het persoonlijke verhaal van Jasmine en haar familie.

    

© foto’s uit de privé collectie van de familie Azadbari

Wanneer: woensdag 20 december 2017 – 18 – 22 uur

Entree: € 15 p.p. inclusief maaltijd en programma (excl. drank)

tickets verkrijgbaar via deze link:

TICKET

bij vragen ofReacties zijn gesloten .