Wo 20 mrt.: Joodse live muziek- en erfgoeddiner met Noam Vazana

 
Woensdag 20 maart presenteren we opnieuw een avond over Joods (immaterieel) erfgoed met een joodse maaltijd uit de Volkskeuken én deze keer een live muziekconcert door Noam ‘Nani’ Vazana.

 
Noam zingt in het Engels, Hebreeuws en in het Ladino, de taal van haar grootmoeder, aan wie ze dierbare herinneringen heeft. Haar familie komt oorspronkelijk uit Marokko, van waaruit ze vluchtte naar Israël. Daar werd Noam geboren op 9 november 1982. Zij groeide op in een mengelmoes van culturen, hetgeen duidelijk is terug te horen in haar muziek: een bijzondere mix van Midden-Oosterse muziek, Noord-Afrikaanse beats en Nani’s eigen gecomponeerde Ethnic-Jazz-liedjes. Zij weet de oude Ladino-cultuur te verbinden met het leven van vandaag, en sleepte met haar geheel eigen geluid vorig jaar de Sephardic Music Award in de wacht.
Ze zingt, schrijft de muziek en de teksten voor haar liedjes zelf en speelt zowel piano als trombone. Haar meest recente album, Andalusian Brew, werd uitgebracht in april 2018 (Xango Music). Het optreden is onderdeel van de serie Muziek Verbindt, van Kunstenisraël.
 
Gedurende het concert wordt een authentieke maaltijd uit de Volkskeuken geserveerd door de Belvédere’s gastkok van die avond: Marit Shalem (Rotterdam – Haifa/Israël).
 
Wanneer: woensdag 20 maart 2019
Aanvang: 18 uur, inloop vanaf 17.30 uur
Deelname: 15 euro p.p. Reserveren noodzakelijk, tickets reserveren via deze link.
 Reacties zijn gesloten .