Wo 22 nov.: stembureau in Verhalenhuis Belvédère

Op woensdag 22 november 2023 is de verkiezing voor de Tweede Kamer. Ook dit jaar is Belvédère weer stembureau. Alle Rotterdammers kunnen hier hun stem uitbrengen.

 

De stembureaus zijn open van 07.30 tot 21.00 uur. Als je stemt, bepaal je mee wie de komende 4 jaar lid wordt van de Tweede Kamer. Daarmee heb je invloed op de besluiten van de Tweede Kamer.

Links: stemhokjes in het Verhalenhuis, rechts vrijwilligers van Stichting Mano werken als vrijwilliger bij stembureaus in de stad

 

Wanneer: woensdag 22 november 2023

Tijd: 07.30 – 21.00 uur

 

Nederlanders met kiesrecht mogen elke 4 jaar – of vaker als een kabinet valt en er ontbindingsverkiezingen worden gehouden – kiezen wie hen vertegenwoordigen in de Tweede Kamer. De Tweede Kamer vormt samen met de Eerste Kamer het Nederlandse parlement (in de Grondwet Staten-Generaal genoemd). De Tweede Kamer bestaat uit 150 leden. De belangrijkste taken van de Tweede Kamer zijn: het controleren van de regering en het maken van nieuwe wetten. Het kabinet (bestaand uit de minister-president, ministers en staatssecretarissen) wordt niet gekozen. Na de Tweede Kamerverkiezing onderhandelen politieke partijen om een coalitie te vormen die de steun van een meerderheid in de Tweede Kamer heeft.

 

 Reacties zijn gesloten .