Wo 28 juni: North Sea Round Town op de Kaap met Shishani’s dinerconcert

 

Op woensdag 28 juni keert North Sea Round Town terug op de Kaap voor een avond in het teken van één van de vele culturen die Rotterdam rijk is. De afgelopen jaren leidden Vernon Chatlein (Curaçao), Ronald Snijders (Suriname) en Paulo Bouwman (Kaapverdië) ons langs verhalen, traditionele muziek en eten. Dit jaar is het de beurt aan zangeres Shishani, die je meeneemt op een muziekreis in haar zoektocht als maker met Namibisch-Belgische roots.

 

 

 

 

Vocalist, gitarist en singer-songwriter Shishani groeide op in Nederland, met wortels in Namibië in België. Naast muziek heeft ze een achtergrond in antropologie en musicologie, waardoor ze zich in haar werk als krachtig activistische artieste kan richten op maatschappelijk geëngageerde onderwerpen. In haar werk is Shishani altijd op zoek naar manieren om deze werelden samen te brengen.

 

Zo reisde ze meerdere malen naar Namibië om te leren van het San-volk in de Kalahariwoestijn voor inspiratie voor haar kwartet Namibian Tales. Of stichtte ze een unieke all-female groep, Miss Catharsis, waarin vrouwen van kleur centraal staan. Shishani deinst ook niet terug voor het combineren van elektronica met traditionele instrumenten, zoals ze doet met haar band Shakuar. Een ander bijzonder project is Sisterhood, dat bestaat uit 11 vrouwelijke artiesten die een gedeeld erfgoed tussen Indonesië en Namibië door het Nederlandse koloniale verleden benadrukken.

 

 

Shishani zit vol verhalen over het verleden, de toekomst, empowerment en traditie. Samen met haar betoverende stem en gitaarspel brengt ze deze inspiratie naar de Kaap. In deze solovoorstelling zal ze ons met muziek, beeld en tekst meenemen in haar creatieve exploratie en leven tussen Namibië en Nederland. Vanuit de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère worden heerlijke traditionele Namibische gerechten geserveerd door gastkok Paavo Hamata.

Tickets á €22,50 zijn nu te koop. Een kaartje is inclusief diner en een welkomstdrankje.

 

 

Wanneer: wo 28 juni 2023

Tijd: 18 – 22 uur, inloop vanaf 17.30 uur

Entree: € 22,50 pp inclusief concert, diner & welkomstdrankje

Reserveren is noodzakelijk en kan via deze link

 

 Reacties zijn gesloten .