Wo 29 nov.: Diaspora Wellhouse in de Afrikaanse Volkskeuken van Kwa-b

 

Diaspora Wellhouse opgericht door Irene Agyeman Hin en Sabrina Starke presenteert in Verhalenhuis Belvédère de film ‘De Kracht van Overdracht’ samen met live verhalen en een Afrikaanse maaltijd van gastkok Kwa-b in Belvédères Volkskeuken.

 

 

OVER DE FILM

De film ‘De Kracht van Overdracht’ gaat over de magische rol van ouders en grootouders en wat dat heeft betekent voor de veerkracht van Louise Dulder, Jorge Manuel Oliviera Lizardo en Rinaichca Welvaart. Van Curaçao naar Cabo Verde, Suriname en terug naar Rotterdam. Verhalen over ergens weggaan, maar nooit aankomen. Soms niet kunnen aarden of landen, maar hoe de krachtbronnen vanuit het verleden steun bieden en nog levend zijn in het heden. 

 

In de documentaire worden drie jonge kunstenaars Sarafina Paulina Bonita, Nuno Orlando en Ivan Words gekoppeld aan een audioverhaal die zij transformeren naar een kunstinstallatie. Door de ogen en creativiteit van deze kunstenaars krijgen de verhalen een nieuw perspectief. De uitwisseling levert herkenning, overeenkomsten en inspiratie op, of zoals in de film wordt gezegd: “Zonder jou te kennen, ken ik jouw verhaal. Ik weet gewoon waar dit over gaat”.

 

Perspectieven, ervaringen en de werking van overdracht vanuit de Afrikaanse Diaspora zijn hoorbaar. De verbinding die er altijd al is geweest en niet verloren is gegaan, is voelbaar. In deze documentaire waar spiritualiteit verweven is met culturele waardes, tradities, kunst en muziek neemt Diaspora Wellhouse de kijker mee in de betekenis van ‘overdracht tussen generaties.’

Na de documentaire zijn er live verhalen, aftertalk, muziek & hapjes uit de Volkskeuken.

 

OVER DE VOLKSKEUKEN VAN KWA-B

Kwa-b is geboren in Kumasi, West-Afrika. Toen hij nog heel jong was, vertrok zijn moeder naar Nederland om zich bij haar zussen te voegen. Toen Kwa-b twaalf jaar was, vertrok hij ook naar Europa, naar Rotterdam-Zuid waar zijn moeder woonde. Vanaf 1997 woonde hij op Katendrecht, daar bracht hij het tweede deel van zijn jeugd door. Nu heeft hij zelf vijf kinderen, schrijft hij dramaverhalen en theaterstukken, werkt hij als muziek- en dansdocent voor ISK onderwijs en kookt hij af en toe met veel passie en liefde in de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère.

 

Wanneer: wo 29 november 2023

Tijd: 18 – 22 uur

Kosten: € 12,50 per persoon inclusief maaltijd, welkomstdrankje, film & verhalen

Reserveren: noodzakelijk en kan via deze link

 

 

Programma:

18.00 uur: inloop

18.30 uur: welkom, introductie gastkok & maaltijd

19.30 uur: documentaire

20.15 uur: pauze

20.30 uur: live verhalen, aftertalk, hapjes & muziek

22.00 uur: einde, uitloop

 

 Reacties zijn gesloten .