Wo 3 juli: de muzikale Volkskeuken van Paulo Bouwman (Rotterdam/Cabo Verde/Portugal)

 

Speciaal voor North Sea Around Town is Paulo Bouwman dé hoofdgast in Verhalenhuis Belvédère op woensdagavond 3 juli. Hij presenteert zijn muzikale Volkskeuken en vertelt samen met andere muzikanten het verhaal van de Trans Atlantische Verbinding tussen West-Afrika, Brazilië, Portugal en Cabo Verde. Er is een maaltijd bereid door gastkok Marciana Ignacio da Silva (Rotterdam/Cabo Verde).
 
Ruim 20.000 Kaapverdianen zijn verbonden met Rotterdam. Hun muziek reisde in hun kielzog mee: Morabeza Records van oprichter Djunga di Biluca werd een Rotterdams/Kaapverdiaans platenlabel. Paulo Bouwman, muzikant/gitarist, sportdocent en Rotterdammer met roots in zowel Portugal als Kaapverdië vertelt via de muziek zijn verhaal en dat over Afrikaanse ritmes, Arabische klanken, het geluid van heimwee, fado, samba en bossa nova die de basis legden voor de Kaapverdiaanse morna en funana.
 
North Sea Round Town heeft gastvrijheid hoog in het vaandel staan en nodigt twintig gasten aan tafel uitgenodigd die niet zomaar vanzelfsprekend een kaartje voor deze avond kopen. Twintig gasten die een extra welkom verdienen vanwege de weg die ze aflegden om weer in vrijheid te kunnen leven. Wees erbij! Hoe en wanneer?
 
Wanneer: woensdag 3 juli
Tijd: 18 – 21.30 uur. Afterparty van 21.30 – 23 uur.
Toegang: 17,50 euro p.p. Afterparty gratis toegankelijk.
Tickets inclusief maaltijd verkrijgbaar via deze link.Reacties zijn gesloten .