Wo 7 dec.: NPO Townhall-sessie Kleur & diversiteit in de Media

 

NPO Radio 1 organiseert op woensdag 7 december in Verhalenhuis Belvédère een avond over kleur in de media.

 

Uit hun persbericht:

Media zijn zeer bepalend voor onze beeldvorming, ook rond discriminatie en racisme. De publieke omroep heeft daarin een speciale verantwoordelijkheid. Vanuit dat besef wordt al lang geprobeerd de publieke omroep diverser en inclusiever te maken. Maar de veranderingen gaan langzaam – té langzaam, vindt vrijwel iedereen. Hoe komt dat, en wat is ervoor nodig om dat te doorbreken?

Deze vragen staan centraal tijdens de Townhall-sessie in het Verhalenhuis, de tweede in een reeks van drie rond dit thema. De NPO organiseert ze in samenwerking met de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme, Rabin Baldewsingh.  

 

Mediamakers, adviseurs en bestuurders van landelijke, regionale en lokale omroepen spreken met elkaar over de stappen die nodig zijn om een meer diverse en inclusieve omroep te krijgen. Zowel voor als achter de schermen. Een publieke omroep die daardoor beter herkenbaar en verbindend is om discriminatie en racisme helpen te voorkomen. De Townhall-sessies moeten concrete aanbevelingen opleveren, die Rabin Baldewsingh meeneemt naar ‘Den Haag’ om aan de staatssecretaris voor te leggen.

Ook belangstellend publiek is van harte welkom om mee te praten. De moderatie is in handen van Jörgen Tjon A Fong.

Wanneer:

woensdag 7 december
Tijd:
20 – 21.30 uur, inloop vanaf 19.30 uur.
Deelname is gratis.

Aanmelden? Stuur een mail naar townhall@npo.nl

 

  


Reacties zijn gesloten .