Za 1 apr.: muziektheater voorstelling De Zomer in Mij mét Argentijns diner

 

Paula, de hoofdpersoon van De Zomer in Mij woont bijna 12.000 kilometer van haar geboorteplaats. Soms wordt die afstand overbrugd met een simpel telefoontje naar haar moeder. Soms is die afstand letterlijk een zee die niet kan worden overgestoken.

 

De muziektheatervoorstelling De Zomer in Mij maakt op poëtische wijze zichtbaar wat het is en hoe het voelt om een taal te spreken en in een land te wonen dat niet van jou is. De voorstelling is een modern sprookje dat vertelt over eenzaamheid, immigratie, verschillende botsende culturen en vervreemding. De mens heeft het universele verlangen ergens bij te horen. Maar waarom is dat niet zo makkelijk en zijn veel mensen zo eenzaam?

De Argentijns-Nederlandse actrice Paula Lima heeft een zinnenprikkelende muzikale theatervoorstelling gemaakt samen met muzikanten Guillermo Celano en Iman Spaargaren. Tekst is van Fabian Diaz (prijswinnende tekstschrijver en regisseur uit Argentinië). Abdel Daoudi is de regisseur. 

 

In het Verhalenhuis wordt de voorstelling voorafgegaan door een heerlijke Argentijnse dinermaaltijd van gastkok Debora Carrizo (Rotterdam/Buenos Aires, Argentinië).

 

Debora was 25 jaar toen ze vanwege de liefde naar Nederland kwam. Ze komt uit Buenos Aires waar ook haar vaders roots liggen. Ze bewaart veel mooie herinneringen aan de familiebijeenkomsten in het noorden; de barbecues, het zingen, dansen, gitaar spelen, met veel ooms en tantes en neven en nichten. Daar werkte ze voor een cateringbedrijfje, kookte voor vele bruiloften en feesten tot ze haar Nederlandse man leerde kennen. Samen gingen ze naar Nederland en ze kreeg twee kinderen. Debora woont nu in Blijdorp, ze geeft lessen Spaans als tweede taal en Spaanse literatuur op een middelbare school en af en toe kookt ze met veel betrokkenheid en liefde in de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère.

 

 

 

 

 

Wat:

Muziektheatervoorstelling De Zomer in Mij mét Argentijnse dinermaaltijd van gastkok Debora Carrizo (Rotterdam/Buenos Aires, Argentinië)

 

Wanneer:

Zaterdag 1 april, van 18.00 –  22.00 uur max.

Inloop 18 uur, maaltijd 18.30 uur, voorstelling 20 uur, duur ca. 1 uur.

 

Entree:

Tickets zijn 17,50 euro p.p.  inclusief maaltijd en programma. Reserveren tickets kan via deze link.

 

 

De theatervoorstelling De Zomer in Mij wordt ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stichting NORMA, Prins Bernhard Cultuurfonds en Kattendijke Drucker Stichting. 

 

 Reacties zijn gesloten .