Za 1 juli: finissage expo Micro Living

Zaterdag 1 juli van 10 tot 14 uur : Finissage van de expositie Massive City / Micro Living in Space 101 aan de Diergaardesingel 101 in Rotterdam, met Chinese thee en lekkernijen.

 

_8867

 

Over Massive City / Micro Living

De tentoonstelling vertelt het verhaal van het ‘Liu Xian Dong Project’ dat gebouwd wordt in de Chinese stad Shenzhen. Het gebouw bestaat uit zo’n 5000 gemeubileerde micro appartementen van slechts 18 m2 per stuk en is ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau MLA+. Het gebouw biedt een oplossing voor de enorm grote vraag naar betaalbare woningen in de stad.
De Chinees-Rotterdamse architect Chunyang Chang werkt bij MLA+ en is een van de architecten die werkt aan het gebouw in Shenzhen. Chunyang ontwierp voor Space101 de plattegrond van een appartement van 18 m2. Bezoekers kunnen op ware grootte beleven wat het betekent om zo klein te wonen. Behalve deze ruimtelijke ervaring biedt de tentoonstelling ook een serie van werkmodellen en beelden van het gebouw en een inkijkje in het persoonlijke verhaal van Chunyang Chang.

 

Je bent van harte uitgenodigd om deze laatste dag van de expositie Massive City / Micro Living in SPACE101 te beleven.

 

Tot 1 juli is de expositie nog gratis te bezoeken op dinsdagen, donderdagen en vrijdagen van 10 tot 14 uur en op verzoek/afspraak. Contactpersoon is Fenmei Hu via 06 81888482 of via mail: fenmei@space101.nl

 

Let op: op dinsdag 4 juli is in Verhalenhuis Belvédère een inhoudelijk programma met drie sprekers en drie verhalen over het thema klein wonen in grote steden, inclusief een proeverij van Chinees streetfood, voor meer info en reserveren, lees hier.

_8803

 

Met dank aan:

Fleur Groenendijk Foundation FGF en architectenbureau MLA+ voor bijdragen aan de tentoonstelling. Design poster tentoonstelling: OlaCola.Reacties zijn gesloten .