Za 1 juni: Congolese Volkskeuken met Sylvain & Ninah (Shelter City Rotterdam)

 

Zaterdag 1 juni is Sylvain (27) uit de Democratische Republiek Congo de hoofdgast in Belvédère’s Volkskeuken. Sylvain vertelt deze dag zijn verhaal en er is een authentieke Congolese maaltijd van gastkok Ninah uit de Volkskeuken en live muziek van Congolese Rotterdammers.

 

Sylvain

Sylvain is mensenrechtenactivist, zijn werk richt zich op het beschermen, promoten en het verdedigen van de rechten van mensen met een handicap. Hij is de oprichter en directeur van Enable the Disabled Action (EDA) waarmee hij vooral de jonge mindervalide mensen wil betrekken in de maatschappij. Hij doet dit op allerlei manieren maar meest opvallend via milieuactivisme. Hij lobbyt met zijn werk bij de regering om een meer inclusief beleid en programma uit te voeren ten aanzien van mindervaliden. 

 

Shelter City Rotterdam
Dit is een programma in samenwerking met Shelter City Rotterdam. In Nederland zijn er 12 Shelter Cities, plekken waar mensenrechtenactivisten op adem kunnen komen, tijd krijgen om te reflecteren, hun netwerk uit te bouwen en waar zij hun verhalen onder de aandacht kunnen brengen. Verhalenhuis Belvédère werkt samen met Humanitas om de persoonlijke verhalen van deelnemers aan Shelter City Rotterdam middels de Volkskeuken zichtbaar te maken. Zo was eerder bijvoorbeeld Innocent Acidri uit Oeganda aan het koken en vertellen in de Volkskeuken.  Daarvoor was Maryam Oyiza Aliyu (27), mensenrechtenactiviste uit Nigeria en Zabib Musa Loro, mensenrechten- en genderactivist uit Zuid-Soedan de hoofdgast.

 

 

Gastkok Ninah, half Angolees en half Congolees en al ruim twintig jaar wonende in Sliedrecht, verwelkomt Sylvain in de Volkskeuken deze avond en trakteert Sylvain en alle gasten op een authentiek Congolees menu. Wees welkom en schuif aan!

 

Kevin Bokomo, eveneens geboren en getogen in Congo, zal optreden. Hij is een singer/songwriter met een achtergrond in soul en Afrikaanse gospelmuziek. Kevins vocale invloeden komen van onder mee Al Green, D’Angelo en Lokua Kanza. Eén woord verbindt ongetwijfeld Kevin en de vocalisten die hij bewondert – soepelheid. Samen met de gitarist Niels Onstenk is Kevin synoniem geworden voor goede vibes met optredens die geen grenzen kennen in genres.Van soul tot funk, of van Afrobeat tot Jazz Fusion; Kevins muziek zal niet alleen te horen zijn, het is altijd voelbaar.

 

 

 

Congolese Volkskeuken met Sylvain en Ninah en Kevin

 

Wanneer:

zaterdag 1 juni 2024

 

Tijd:

15.30 uur ontvangst met welkomstdrankje, start programma: 16.00 uur. Einde verwacht rond 19 uur.

 

Kosten:

Entree: 17,50,- pp inclusief maaltijd, een welkomstdrankje en het programma, reserveren is noodzakelijk via deze link.

 Reacties zijn gesloten .