Za 10 dec. : de Volkskeuken van Ali Mohamad (Jemen/Rotterdam)

 

De Volkskeuken is het ontmoetingsprogramma rondom identiteit en erfgoed. Rotterdammers delen hun lekkerste maaltijden met het publiek en vertellen en verbeelden gedurende de avond tegelijkertijd hun persoonlijke (familie)geschiedenis.

 

Zaterdag 10 december eten we uit de Volkskeuken van Ali Mohamad (Jemen/Rotterdam) en iedereen is van harte uitgenodigd aan te schuiven.

 

Ali Mohamad (1964) is een nieuwe Rotterdammer die woont op een van de AZC-schepen in de stad. Op zaterdag 10 december is hij de gastkok én hoofdgast in de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère.

 

Ali is HR-professional, hij is afgestudeerd in de VS en daarna keerde hij terug naar Jemen om te trouwen en kreeg vervolgens vijf kinderen. In april 2022 kwam hij terecht in Nederland, hij zoekt hier asiel omdat de oorlogsmisdaden in zijn geboorteland maar niet stoppen. In Jemen vindt op dit moment de grootste humanitaire crisis ter wereld plaats. Twee derde van de 30 miljoen inwoners zijn afhankelijk van hulp. Hongerdood dreigt voor miljoenen, waarschuwt de VN. Honger wordt door de strijdende partijen zelfs ingezet voor militaire doeleinden en is daar nu een oorlogswapen (o.a. door blokkade van havens, bombardementen op boerderijen, waterinstallaties, vissersboten etc.).
Ali’s oudste kinderen zijn al zelfstandig en leven in respectievelijk Duitsland, Nederland en in Japan. Hij hoopt vooral dat zijn vrouw en jongste dochter hem snel kunnen volgen.

 

Middels een eigen bereide maaltijd (3 gangen) uit de Jemenitische keuken, wil Ali deze avond zijn cultuur, (live) muziek, zijn talenten en verhaal delen met Rotterdammers en andere geïnteresseerden.

 

   

 

Wat:

De Volkskeuken van Ali Mohammad (Jemen/Rotterdam)

 

Wanneer:

Zaterdag 10 december, 18 – 21.30 uur, ontvangst vanaf 17.30 uur

 

Entree:

Deelname is 17,50 euro p.p. inclusief een diner, welkomstdrankje en programma.

Reserveren van tickets kan via deze link.

 

 

Uit het fotoalbum van Ali Mohamad:

  Reacties zijn gesloten .