Za 10 dec.: de Volkskeuken van Mehmet Akbulut

-mehmetimg342 2

Rotterdam is thuishaven voor meer dan 170 nationaliteiten. Volksgerechten staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Verhalenhuis Belvédère maakt deze zichtbaar. In de Volkskeuken van Verhalenhuis Belvédère bereiden Rotterdammers hun favoriete gerechten en delen tegelijkertijd hun familiegeschiedenis met het publiek.

Zaterdagavond 10 december presenteren we de Volkskeuken van Mehmet Akbulut (Elmali, Turkije – Rotterdam).

Hij is geboren in het dorpje Elmali, letterlijk ‘andermans land’. Toen Mehmet nog maar een paar jaar oud was, begon de grote uittocht uit Turkije: jonge mannen voor wie het eigen land niet meer genoeg opbracht, werden gelokt door werk en een beter leven in Europa. Mehmet’s vader was één van de eersten die vertrok en hij kwam na wat omzwervingen in Rotterdam terecht. Voor hem ook een ‘andermans land’. Mehmet vertelt over de migratiegeschiedenis van zijn familie, over de betekenis ervan voor hem, en laat u intussen genieten van een heerlijke maaltijd.

© foto uit de privé collectie van familie Akbulut. Mehmet (rechts) met vrienden aan de wandel op de Middellandstraat in Rotterdam

 

 

Wanneer: zaterdag 10 december – 18 – 22 uur

Entree: € 15 p.p. inclusief maaltijd en programma (excl. drank)

Reserveren noodzakelijk via 010 720 0997 of mail naar:
reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl
Geef s.v.p. aan wanneer u vegetariër bent. U ontvangt een bevestiging.

 

 

 Reacties zijn gesloten .