Za 10 en zo 11 sept.: Open Monumentendagen Rotterdam

 

Ook in Rotterdam worden op za 10 en zo 11 september 2022 in het kader van de Open Monumentendagen vele prachtige gebouwen opengesteld voor publiek.

 

Verhalenhuis Belvédère is een bijzonder monument, van vier verdiepingen, met vele verhalen. Dwaal zelf door het huis of ga mee op tour. Speciaal voor deze dagen zijn er rondleidingen door het huis en door de wijk. Het programma en tijdschema is als volgt:

 

ZA 10 SEPTEMBER

 

12 uur: ‘Kapie maken’, lunchwandeltour over Katendrecht met proeven/binnenkijken/ontmoeten, duur 2 uur, 15 euro p.p. Meer info en reserveren via deze link.
v.a. 12 – 14 uur: Volkskeuken Lunch van een van Belvédère gastkoks, 15 euro p.p.

 

14 uur: Belvédère Huis Tour (vier verdiepingen). Duur ca. 30-45 min. Gratis. Reserveer hier.

 

15 uur: Belvédère Huis Tour (vier verdiepingen). Duur ca. 30-45 min. Gratis. Reserveer hier.

 

ZO 11 SEPTEMBER

 

v.a. 12 – 14 uur: Lunch uit de Volkskeuken van één van de Belvédère gastkoks, € 15 per persoon

 

14 uur: Belvédère Huis Tour (4 verdiepingen). Duur ca. 30-45 min. Gratis. Reserveer hier.

 

15  uur: Belvédère Huis Tour (4 verdiepingen). Duur ca. 30-45 min. Gratis. Reserveer hier.

 

 

 

Over de Belvédère Huis Tour
Belvédère is een monument vol verhalen, van 1894 tot nu, van begane grond tot aan de zolder. Via de tour beleef je vier verdiepingen en aan de hand van veel foto’s en de sporen in het huis worden de verhalen zichtbaar. Toegang is gratis, duur ca. 30-45 minuten, max. 15 personen. Reserveren aan te bevelen, zie boven.
   
Uit de Volkskeuken
Rotterdam is thuishaven voor meer dan 200 nationaliteiten. Volkskeukens staan dagelijks op de keukentafels in de stad. Het Verhalenhuis maakt deze graag zichtbaar. Rotterdammers treden op als gastkok in de Volkskeuken van Belvédère: zij presenteren hun favoriete gerecht of familierecept en delen tegelijkertijd in beeld hun persoonlijke (migratie)geschiedenis met de bezoeker. De gastkoks worden ca. 2 weken van te voren bekend gemaakt.
Een lunch van een van de Volkskeuken-gastkoks op zaterdag of zondag is tussen 12 en 15 uur mogelijk, kosten 15,00 p.p.

 

‘Kapie maken’
Geleide wandeling over Katendrecht: van Verhalenhuis tot FENIX. Over de historie en de toekomst van de wijk, met binnenkijken, ontmoetingen & proeverijen.
Nergens in Rotterdam zijn de verhalen van de stad zo voelbaar als op Katendrecht. Van de Joodse landverhuizers van begin 20e eeuw, het eerste Chinatown van Europa, de Griekse kooplieden, het eerste Kaapverdiaanse zeemanspension tot aan de vluchtelingen vandaag. Met de deelnemers maken we een ‘Kapie’ oftewel een rondgang over de Kaap. We trekken door de wijk, kijken even binnen, luisteren, ontmoeten én proeven van Chinese dumplings, Griekse olijven, Joodse boterkoek tot en met Kaapverdische grogue. Een tour i.s.m. Fenix Landverhuizersmuseum in wording.
Max. 10 personen, duur ca. 2 uur. Begin- en eindpunt: Verhalenhuis. Reserveren noodzakelijk, zie boven.

 

  

 

Bijzonder
In 2014 heeft Verhalenhuis Belvédère tijdens Open Monumentendag het traditionele Monumentenschildje van Historisch Genootschap Roterodamum uitgereikt gekregen. Het monumentenschildje is bestemd voor de eigenaar van een monumentaal pand in Rotterdam dat met meer dan gewone moeite is gered, gerenoveerd en zo veel mogelijk in de oorspronkelijke staat en stijl is hersteld. Daar zijn we heel erg trots op! Het schildje hangt sinds die tijd te pronken naast onze voordeur. Een prachtige erkenning voor al die obligatiehouders, fondsen, vrijwilligers en andere ondersteuners die het Verhalenhuis mede mogelijk maken.

 

Check hier het volledige programma van Open Monumentendagen Rotterdam 2022.Reacties zijn gesloten .