Za 10 juni: Load Poems Like Guns: Somaia Ramish & Ishmail Kamara in Poetry International

 

Met veel plezier en trots kondigen wij aan dat Somaia Ramish & Ishmaïl Kamara, twee dichters die in ons hart zitten, dit jaar in het festivalprogramma van Poetry International Festival Rotterdam optreden in Lantaren Venster op zaterdag 10 juni:

 

 

 

,,Als je vrijheden worden ingeperkt, kan schrijven een van de weinige manieren zijn om uiting te geven aan je gedachten. Soms is een metafoor de enige veilige manier om een verhaal te vertellen dat verteld moet worden.”

 

De Afghaanse dichter Somaia Ramish presenteert haar ‘Baamdaad – House of Poetry in Exile’ en gaat in gesprek met dichter, curator en presentator Ishmail Kamara, over het schrijven van poëzie vanuit het perspectief van een migrant en het gevecht om aandacht voor de situatie in het thuisland. Hoe zet je poëzie in als een vorm van protest, en wat staat er op het spel wanneer je dat doet? Let op: voertaal is Engels.

 

Ook wordt speciaal deze dag de eerste Nederlandstalige (en Engelstalige) poëziebundel van Somaia Ramish gepresenteerd, op initiatief van Verhalenhuis Belvedere, getiteld: VROUW LEVEN VRIJHEID.

 

Eerste druk, bookdesign, print & binding: Willem Giezeman, met voorwoord van Anne Vegter.

 

 

 

 

Wanneer: za 10 juni
Tijd: 15 – 16 uur
Locatie: Lantaren Venster zaal 5
Tickets reserveren via Poetry International (deze link)

 

Somaia Ramish is een dichter, auteur en vrouwenrechtenactivist en een nieuwe Rotterdammer. Zij is oprichter van Bammdaad House of Poetry in Exile. Sinds de oprichting nog maar enkele maanden geleden, ontving zij als reactie op haar oproep meer dan 100 gedichten van dichters over de hele wereld. Met hun poëzie geven ze blijk van steun aan het protest tegen de censuur en onderdrukking in Afghanistan, het land waar op dit moment elke vorm en uiting van kunst en poëzie verboden is. Ook in het Verhalenhuis was zij onderdeel van verschillende programma’s.

 

Ishmaïl Kamara kwam in 2012 vanuit Sierra Leone naar Nederland gevlucht. Hij ontdekte Rotterdam als zijn muze en inspiratiebron en zo ontwikkelde hij zich tot dichter. Inmiddels trad hij veelvuldig op in het Verhalenhuis ook tijdens Poetry International. Hij publiceerde twee Engelstalige én zijn eerste Nederlandstalige dichtbundel. Hij treedt regelmatig op door het hele land en biedt poëzietours en -workshops aan scholieren op middelbare scholen via het Verhalenhuis. Ook was hij onderdeel van de Human documentaire serie op NPO ‘Leven in Limbo’.

 Reacties zijn gesloten .